Német érettségi megfelel egy felsőfokú nyelvvizsgának?
Németországban érettségiztem (magyar állampolgár vagyok). A Szent István Egyetemen végeztem. A diploma átvételének a feltétele ugye a középfokú nyelvvizsga volt. A tanintézményben a külföldi érettségimet beszámították felsőfokú nyelvvizsgának, így simán átvehettem nyelvvizsga bemutatása nélkül a felsőfokú végzettségem. Az oktatási hivatal szerint is a külföldi érettségi felsőfokú nyelvvizsgának számít.
Ezt követően a közszférában helyezkedtem el, jelenleg önkormányzatban dolgozom. A közszférában nyelvvizsga pótlékokat automatikusan adják a hatályos nyelvekre (Angol-Német-Francia)
Húzzák a szájukat, hogy nincsen Német felsőfokú nyelvvizsgám, de a német érettségimért (ami egyébként kitűnő) nem nagyon akarnak nyelvvizsgapótlékot fizetni. (gondolom azzal az ürüggyel, hogy "csak a nyelvvizsga papírt fogadjuk el". Bár felsőoktatások elfogadják a külföldi érettségit, közszféra meg nem?!)
Nemigen van kedvem elmenni nyelvvizsgázni az anyanyelvemből, vizsgadíjazni meg nyúglődni a dolog után. (ha minden kötél szakad, persze megyek) De én úgy érzem ha felsőoktatás elfogadta az érettségimet felsőfokú nyelvvizsgának, akkor a közszférának is el kell fogadnia azonnal! Vagy valahova bevigyem és 5 perc alatt lepecsételtetik hogy megfelel felsőfokúnak, vagy mit csináljak még nekik?! (államilag magyarban hitelesített kitűnő érettségiről beszélünk)
Vidéken dolgozol?
Mert ott szoktak ennyire kukackodni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!