Melyiker éri meg inkább tanulni Francia vagy spanyol?
Én is ezen a véleményen vagyok hogy a spanyolt tobben beszélik
Viszont a francia kicsit jobban tetszik :S köszi a választ :)
Még agyalok rajta de tovabbi érveket is szívesen meghallgatok
Az, hogy melyik nyelvet tanuld inkább, természetesen attól is függ, hogy később mit szeretnél csinálni, hol akarsz továbbtanulni.
A francia a legtöbb nemzetközi- és világszervezet egyik hivatalos nyelve, és Európa négy-öt országában is ez a helyzet. Magyarországon is keresettebb, mint a spanyol, mert kevesebben tanulják. Ha Dél-Amerikában vagy mondjuk Madridban szeretnél elhelyezkedni a jövőben, akkor tényleg a spanyol a hasznosabb.
Hiába beszélik nagyon sokan Brazíliában és Dél-Amerikában a spanyolt (bár tudtommal Brazíliában inkább portugálul beszélnek), ha az messze van és sosem kerül kapcsolatba azokkal az emberekkel a kérdező.
Itt Európában ill. kis hazánkban a franciának lehet több hasznát venni.
USA-ban már attól függ, hova mész, mert északon Kanada közelében a francia hasznosabb, délebbre, Mexikó közelében a spanyol. New York környékén én a franciára tippelek.
Kiejtés, beszédértés szempontjából a francia nehezebb, egyébként kb. egyforma nehéznek mondható a két nyelv. A spanyolban több az igeidő, több az igerag, a franciában pedig van néhány apróság, ami a spanyolban nincs (pl. "en" névmás, összetett múlt időben egyeztetés).
Ha az Egyesült Államokat akarod megcélozni akkor a spanyol a jobb, New Yorkban is, mert ma már ott elég tekintélyes számú latin-amerikai bevándorló él. Mondjuk ott még nem az a helyzet mint a nyugati parton ahol már spanyol-angol feliratok vannak egyes helyeken.
Ha pedig Eu.ban maradnál akkor inkább a nagyon magas szintű francia a jobb.
Az Egyesült Államokban, éppen azért, mert nagyszámú a spanyol eredetű bevándorló, kitermelődik a második-harmadik nemzedékből az a réteg, amely az angol-spanyol szükségletű munkákat önmaga is el tudja látni. Valószínűleg nem keresnek ilyesmire máshonnan érkezőket.
Az angol mellett egy másik nyelvvel - adott esetben a franciával - könyebben találhat valaki munkát, feltéve természetesen, hogy az illető szakma keresett az USÁ-ban.
(Kedves Webnyelv, te nyilván az "on" személyes névmásra gondoltál, csak féleütötted, ugye?) :)
Lehet, h a munkát eltudja látni, de elképzelhetőnek tartom, h már az ottléthez is kell vmilyen spanyol tudás.(pl életrajzában azt látják sp.ul tanult már előny lehet) Mert már a 80-as években kisebb nyugati parti városokban kiírták, h az utolsó gringo (sp.ok a fehér amerikaiakat hívják így) vigye el az amerikai zászlót is.
Hogy a franciának mennyire van létjogosultsága az angol nyelvterületen, arról külön vitát lehetne nyitni.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat nagyon hasznosak voltak :)
Áprilisban végzek a némettel utana ráfekszek az angolra és majd utana kezdem az ujabb nyelvet addig agyalok rajta :))
A francia nyelvet is beszélek annyian, mint a spanyolt, szerte a világban.
Itt minden attól függ mihez akarsz kezdeni és azután nyelvet választani. Ha van elég energiád és kitartásod én akkor mindkettőbe belevágnék.
Én pl. egyszerre tanultam angolt és franciát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!