Melyik nyelvet érdemes elkezdeni tanulni?
Mivel a francia au Unió alapnyelve, szerintem azt a legérdemesebb. Én azt tanulok, nekem pl. még az olasznál és az angolnál is könnyebb, de kinek mire áll rá jobban az agya.
Mivel akarsz később foglalkozni?
Köszönöm :)
Még nincs konkrét elképzelésem, de annyi biztos hogy a reál tárgyakkal fogok tovább foglalkozni
Most látom ezt:
"de annyi biztos hogy a reál tárgyakkal fogok tovább foglalkozni"
Akkor méginkább a német (de csak ha nem félsz a nehézségektől).
Német után minden nyelv könnyű. A francia nem nehéz, ugyanolyan kb. mint az angol, én ezt a kettőt simán tanultam párhuzamosan. Ami óriási hibám volt az az, hogy nyelvvizsga előtt abbahagytam. Se nyelvvizsgám, most meg már sokat felejtettem alig maradt meg valami. És sokat költöttem a magánórákra. Szóval bármit tanulsz majd sose hagyd abba, legalábbis a vizsgáig biztosan ne.
Ami igaz, hogy a franciák túl értékelik magukat és valóban nem szeretnek más nyelven megszólalni mégha tudnak is akkor sem. De nagyon szeretik ha te beszéled a nyelvüket, teljesen odáig tudnak lenni érte.
"Németnek szerintem nincs sok értelme"
Természettudományos, műszaki és gazdasági területen is roppant fontos, mert Németország a minőségi ipar és tudomány egyik legfontosabb országa. Ugyan állítólag ott sokan tudnak angolul, a gyakorlatban azonban a németek angoltudása gyakran kiábrándító. A turizmusban is fontos a német, mert a legtöbb idelátogató külföldi német és osztrák. A kereskedelemben is fontos, mert Németország (és Ausztria) Magyarország fő exportpiacai. A német baromi hasznos, és akkor a német költészetet és irodalmat még meg sem említettük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!