Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A román nyelv mennyire nehéz?...

A román nyelv mennyire nehéz? Szűk egy év alatt el lehet jutni 0-ról középszintre?

Figyelt kérdés

Sajnos úgy néz ki, hogy egy tárgy miatt csúszni fogok egy teljes évet az egyetemen, így ez meg a munka mellett szeretném értelmesen eltölteni a szabadidőm, például nyelvtanulással.

Régóta érdekel már az oláh, így ezt szeretném tanulni. Angolból felsőfokú, németből és spanyolból középfokú nyelvvizsgám van, ezek után mennyire lenne nehéz? Mik a nehézségek/egyszerűbb dolgok benne a spanyolhoz képest?

2015. jan. 1. 18:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én túl sokat nem tudok a román nyelvről, viszont a spanyol mindenképp a segítségedre lesz, mivel a román is újlatin nyelv (erős szlávos hatással). Nem hinném, hogy óriási meglepetésekkel találkoznál.
2015. jan. 2. 11:01
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, de tisztázásképpen téged most a román nyelv vagy az oláh érdekel? Ahogy én tudom a kettőnek nem igazán van köze egymáshoz. Lehet, hogy csak félreírtad, de jobb tisztázni. :) Ha a román érdekel, az a franciához, olaszhoz, és így a spanyolhoz is hasonló nyelv, tehát a spanyol tudásod a segítségedre lenne valószínűleg. Az oláh cigány nyelv pedig mindenki szerint egyszerű, tehát azt valószínűbb, hogy megtudnád egy év alatt tanulni.

Megkérdezhetem egyébként miért ezekben gondolkozol? A jelenlegi tudásoddal könnyedén tudnál hollandot vagy svédet is tanulni. Esetleg annak is lenne értelme, hogy oroszul tanulj. Valószínűleg nem lesz egy év múlva középfokú tudásod, de az kinyitná a kapukat keletre is, hisz az angol és német tudásod már bőven elég a Föld másik felére.

2015. jan. 2. 14:32
 3/6 A kérdező kommentje:

2# oláh alatt a románra gondoltam, hiszen az oláh és a román szinonima, csak a XIX. század második felétől a libsi erők "áldásos" munkájának következtében kikopott a nyelvünkből és ma már archaikusnak vagy akár lenézőnek hathat. Tehát oláh alatt nem valamelyik cigány nyelvre gondoltam.

Azért szeretném ezt, mert úgy vagyok vele, hogy már többé-kevésbé jól tudok "hasznos" nyelveket, most már akár tanulhatok valami kevésbé hasznosat, de számomra érdekeset. Emellett szomszédos országról van szó.

2015. jan. 2. 14:42
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Második vagyok, és remélem nem vetted támadásnak, tényleg nem tudtam erről, és ahogy gyorsan beírtam a keresőbe, hogy oláh nyelv, egyből a cigányt dobta ki.

Egyetértek a nézeteddel, és a jelenlegi tudásod is dicséretes. Ha ezt szeretnéd, akkor természetesen kezdd el, hasznodra fog válni Romániában. Intenzív tempóval egy egész jó szintre el tudsz jutni egy év alatt, és még mellette szól az is, hogy nem olyan drágán el tudsz tölteni ott időt, ha már gyakorolni van kedved. Sok sikert a tanuláshoz!

2015. jan. 2. 14:54
 5/6 A kérdező kommentje:
Természetesen nem vettem annak :) köszönöm ;)
2015. jan. 2. 14:55
 6/6 anonim válasza:
100%
Jó tanárral és szorgalommal természetesen lehetséges. Én 7 hónap után mentem középfokú szóbelire és rá kb 5 hónapra pedig irasbelire.
2015. febr. 1. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!