A balos/libsi csoportok mennyire sajátították ki maguknak az eszperantó nyelvet?
Nem rég kezdtem el tanulni, de mivel nem túl bonyolult, és elég időm is van rá, egész gyorsan haladok. Gyakorlásképp beléptem Facebookon egy eszperantó csoportba, de rendszeresen látom, hogy förtelmes írásokat osztanak meg (ateista posztok [pl. ahol a vallást egy péniszhez hasonlítják], rendszeresen Putyin-fikázás, de volt már aki a melegek jogaira hívta fel a figyelmet). Na meg ugye az egyik legnagyobb hazai eszperantós is nyíltan gyurcsányista.
Ezek csak kivételes esetek vagy az eszperantósok nagy része ilyen?
Nem tudom, hogy lehetne eldönteni, hogy ki a legnagyobb hazai eszperantista.
Az eszperantót a totalitárius, nacionalista államok gyakran üldözték, ez történt a sztálini Szovjetunióban és a náci Németországban is.
"Nem tudom, hogy lehetne eldönteni, hogy ki a legnagyobb hazai eszperantista."
Ezért lett írva, hogy az EGYIK legnagyobb hazai eszperantista. Szilvási László pedig egyértelműen mondható az EGYIK legnagyobb hazai eszperantistának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!