Nyelvvizsgával rendelkezők írjatok, milyen volt a szóbeli rész, milyen vizsgát tettetek, mire érdemes odafigyelni, hogy több pontot szerezzünk?
A lényeg, hogy beszélj, folyamatosan. Persze nem elhanyagolandó a nyelvtani része sem. Tetszik a vizsgáztatóknak, ha különféle kifejezéseket mondasz pl.: flora and fauna- növény és állatvilág, like a bull in a chinese shop-elefánt a porcelánboltban magyar megfelelője, take the cake- viszi a pálmát stb. Tapasztalataim alapján és a nyelvtanárom is mondta, hogy erre felcsillan a szemük.
Én TELC-en voltam szóbelizni. Ott egy másik vizsgázóval beszélgetsz.Részenként 1-1 visszakérdezés kell a társadhoz, de én többet is kérdeztem és nem az volt, hogy ő elmondta én kérdeztem én elmondtam ő kérdezett, hanem már egy beszélgetés alakult ki.
Tehát a lényeg, beszélj folyamatosan és ha lehet helyesen, kifejezéseket elvethetsz, kérdéseket feltéve beszélgetést kezdeményezhetsz vele. Ennyi a titok nyitja, legalábbis szerintem.
A TELC államilag- és nemzetközileg elismert nyelvvizsgát ad.
Egy kemény borításút ad- az az állami
Pár lap- az meg a nemzetközi
(első és második is voltam egyben)
En Origo nyelvvizsgan voltam, szerintem teljesen felesleges kozepfokon barmelyik masikra menni, ha kulfoldre akarsz menni es nemzetkozi kell(bar egyebkent telc is hiaba "nemzetkozi", TOEFL, cambridge-en kivul a tobbit kb leszarjak kulfoldon) akkor abbol ugyis felsofokut kell majd csinalni.
En nem kampanyolni akarok a rigo mellett, csupan ez a legkonnyebb. End szemely szerint semmit seem keszultem ra es boven atmentem rajta, that ha van egy alsp szokincsed es keeps vagy vele folyamatos mondatalkotasra, akkor az ide pontosan eleg.
Ha nagyon nem szimpatizalsz az origoval, mondjuk a magno resze miatt(bar angolon konnyuek szoktak lenni a magnok), akkor esetleg meg az ecl is Jo lehetoseg.:)
Értem, hát választásra nincs lehetőségem, inkább előre bekészülök a lehetőségekre, hogy legyen mire válaszolni ilyen alap kérdésekre.
Azt nemtudjátok, (a nyelvtan, írásbeli rész nagyon megy) hogy a szóbeli teljes egészében kell 40% os legyen min. vagy még a szóbelin belül a CD hallgatás és a beszédkészség is külön külön 40% alá nem eshet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!