Olyan nyelvvizsga helyet keresek, ahol nem a szóbelin van a hangsúly, javaslatok?
TELC
a társaddal beszélgetsz (tehát egy ugyanolyan másik vizsgázóval mint te vagy) nem pedig a tanárral. 3 feladat van. Van téma pl nekem a kedvenc együttesem volt.. hát az röhej :D
a második azthiszem h mi a véleményem vlaamiről.. Ott pl az volt h mi a véleményem a durva tesitanárokról. a harmadik feladat nem tudom mi, de ha nyögdécselsz is debeszélsz és zért helyesen, akkor is megvagy simán. Nekem sem erősségem a szóbeli, de ez a legjobb nyelvvizsga ami könnyű (szerintem!) plusz még nemzetközi is.
Ha a szóbelin kimondottan a beszédkészséget érted hallásértés nélkül, akkor ajánlani tudnám az ECL-t. Mutatnak néhány képet, alatta a téma, és csak az előre megtanult tételeidet kell mondanod. Az a lényeg, hogy nagyjából összefüggő és folyamatos legyen, nem muszáj olyan bonyolult mondatokat alkotni, a szókincs sem túl lényeges.
Másik két nyelvvizsga ami nem bonyolult, és van 10-20 perc felkészülési időd is, a TELC és Euroexam.
És mindenképpen találj ki egy kedvenc filmet/könyvet/úticélt, mert gyakran kérdeznek ilyesmiket.
Hallásértésről nem sokat tudok nyilatkozni, az ECL állítólag nehéz, a TELCen az első és harmadik listeninget csak egyszer lehet meghallgatni, az Euroról se hallottam sok jót mostanában.
Mindenesetre ha sok sorozatot/filmet nézel, és begyakorlod az adott feladattípusokat, semmi sem lehetetlen. Kitartást hozzá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!