Telc vagy Elc? Középfokú angolhoz (C)?
Diplomához kéne, a nyelvtan nem megy, szövegértés jobban, tényleg csak arra törekszem, hogy be tudjam mutatni a diplomámhoz. Hol könnyebb, hol kedvesebbek, ha tényleg nem vagyok nyelvzseni? Azt hallottam ez a két legkönnyebb út a nyelvvizsgához.
Tapasztalatokat várok, főleg azoktól akik mindkettőt csinálták vagy hallottak róla. Köszönök szépen minden hozzászólást.
Én TELC-et csináltam, elsőre meglett. Ismerősömnek ECL kb. negyedjére...
Persze a TELC sem sikerül mindenkinek rögtön, de abszolút kedvesek voltak szóbelin. Nekem is diplomához kell, kell még egy alapfokú is, abból is TELC-re megyek németből.
Én jártam tanfolyamra. Igazából ez nem olyan nyelvtanfolyam volt, hogy attól olyan nagyon bővül a szóincsed, vagy rámentünk a nyelvtanra. Ez egy 30 órás tanfolyam volt, ahol kifejezetten a típusfeladatokat gyakoroltuk, a magnót, a fogalmazást, a beszédet, stb.
Én Szegeden voltam egy 30 órás felkészítőn a TIT Szegednél.
(Első válaszoló voltam.)
Köszönöm a pozitív tanfolyam-tapasztalatot. A hatvan órásat célzom meg, ha már lúd...:)
Remélem létszámtól függetlenül is indítanak, de majd elmegyek és jól megkérdezem.:)
Szia
Én ECL-t csináltam, de nekem ez volt az első nyelvem. Elsőre meglett. Egyik osztálytársam TELC-re ment és egy ismerősöm aki úgymond "bennfentes" a témában azt mondta hogy ECL-ben a német klasszisokkal könyebb, mint az angol. A TELC-ben viszont fordítva. Az angol sokkal könyebb mint a német. Igaz ott kell hozzá egy kis nyelvtan. Én is javaslom a nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamot, igaz én nem jártam rá, de írhatsz próbavizsgát és előre tudod hogy mennyi idővel kell számolnod. (Én ECL-ben nagyon meglepődtem amikor 45 percet adtak 2 olvasmányra...)
Amúgy sok sikert a nyelvvizsgához ;) !
TELC forever. németből jóval könnyebb, de amúgy angolból elsőre emglett 93%os eredménnyel :D
felsőfokon viszont ECL-re megyek:D
feladatlapokat tölts le, csináld meg és meglátod neked személyszerint melyik a könnyebb...
ECL-en egyáltalán nincs nyelvtan asszem:S nemtom :D
TELCen nagyon rendesek és könnyű a magnó, ECL-en zavarosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!