Mennyire nehéz az ECL középfokú listening?
Azt hallottam, hogy elég nehéz - a vizsga legnehezebb része.
Aki mostanában volt ECL-en, annak mi a véleménye? Hogyan lehet rá jól felkészülni? Egy hónapom van rá;angolra megyek.
Szia! Én is nagyjából egy hónap múlva megyek középfokú ECL-re. :) A listening valóban elég nehéz, mi suliban csináltunk két régebbit, az egyiket senki nem tudta 40% fölött megoldani. :/ Nagyon gyors, és érthetetlen párbeszédek vannak, gyakoriak az akcentusok is benne. Neten nézz szét, hátha találsz hozzá anyagot.
Sok sikert a nyelvvizsgádhoz! ;)
Hol találhatnék hanganyagot?
Csináltam emelt érettségi feladatokat. Könnyűek voltak, semmi háttérzaj.
Megvan az ECL gyakorlókönyv, azok is könnyűek, max. egy kis recsegés van , de tisztán érthető.
Jó lenne megtudni valahonnan , hogy kb. mi az elvárás
Szia!
Én az októberi B2-es ECL-en voltam, szóval friss tapasztalattal vagyok! :) Nekem a listening volt az,ami a legbénábban ment. Az egyik fele általában háttérzaj mentes,elég érthető, ez az amikor kérdésekre kell válaszolnod. A másik része, amikor kicsit jobban hadar, háttérzaj gyakoribb, ez ami háromból kell karikáznod. Figyelj, én is az ECL-es gyakorlókönyvből gyakoroltam, azokat jó nehéznek tartottam, ahhoz képest a nyelvvizsgán könnyebb volt nekem!! :) És 75%-ra sikerült is a listening.
Szóval pár jó tanács: lényeg, hogy koncentrálni tudj, előző nap már ne sokat angolozz és feküdj le időben este, hogy kipihent legyél! :) És semmiképpen se hagyj sehol üres helyet, ahová úgy érzed, dunsztod sincs, oda is tippelj valamit!
Nagyon nagyon sok sikert..szorítok!! :D :)
http://www.youtube.com/watch?v=CSvFpBOe8eY&feature=autoplay&..
ha szó szerint le tudod írni a szöveget, no para :)
Listening komolyan??
Nekem az volt a legkönnyebb része a komplett nyelvvizsgának. Szerintem a szövegértés a legbrutálisabb!
Én is ezt hallottam de amikor elmentem vizsgára meglepődtem jelentősen mert nagyon könnyű volt
95%-os lett és nem voltak a magnóval problémák ahogy mondják legalábbis nálam mert megkérdezték hogy jó-e úgy mindenkinek mielőtt elkezdték a listeninget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!