Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » "Belerokkanhatok"-e abba,...

MIKLÓS18 kérdése:

"Belerokkanhatok"-e abba, hogy 2 nyelvet tanulok, de azokkal nagyon szegényesek az ismereteim, ha felsőfokú végzettség a célom?

Figyelt kérdés
hogy mindenki értse:18 esztendős vagyok,de különböző okok miatt jelenleg 10.évfolyamon vagyok gimnáziumi fokon és már régóta tanulom az angolt de az újonnan bejött német nyelvvel állandóan összemixelem,az időmből meg arra nem telik,hogy korrepetátorhoz járjak mert zenész-palánta is vagyok stb. de az átlagom már általános iskola óta 4.4-4.9 köött van, erős,híres gimnáziumban vagyok,ahová anno habkönnyenn bekerültem,családi körülményeim mindig is kiválóak,rendezettek voltak,annak elelnére is hogy sajátos nevelésű igényű vagyok!káros lesz ha nem teszem le középfokon valamelyik nyelvből amíg elvégzem a gimnáziumot?milyen rossz következmény elehet ennek?mit tanácsolnak nekem?szakértők,pedagógusok válaszai előnyben!

2014. nov. 28. 00:52
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
teljesen tisztában vagyok azzal,hogy meddig kellett oroszt tanulni,van is nyugdíjas,de élő orosztanár-rokonom!!!úgy értettem,hogy idős,hogy rendszevráltás előtt volt általánosban,aki a rendszerváltásig volt általánosban és akkor járta ki,az is ma már majdnem 40!és aki akkor élt az még diplomát szerzett simán nyelvvizsga nélkül!!!!és tudom,hogy az érettségihez nem kell nyelvvizsga,és hogy nem kötelező:annyi volt a kérdésem,hogy mitévő legyek,ha felsőfokú oktatásban szeretném folytatni,de érettségi előtt szinte izárt hogy nyelvvizsgát tudo letenni!!aor mit tegye??
2014. nov. 30. 20:44
 12/17 anonim ***** válasza:
Az orosz manapság újra divatba jött, nálunk is van évfolyam, akinek az a második nyelve, előttünk is voltak már csomóan az én korosztályomból, akik azt tanulták (19 éves vagyok), szóval, tájékozódj kicsit még mielőtt a 4,9-es átlagoddal meg az ötven felkiáltójeleddel lekiabálod valakinek a fejét. Erről ennyit, arról meg, hogy mikor akarsz nyelvvizsgázni; teljesen édes mindegy. A diplomáig legyen meg, aztán kész. Senkit nem érdekel. Sokan előtte is csak a pluszpontért csinálják, vagy hogy később már ne kelljen. Na, most boldog vagy?!!!!!4!!négy!
2014. nov. 30. 21:20
 13/17 anonim ***** válasza:

7: Hát nem tudom, miért gondolod, hogy nem kellett nyelvvizsga, az első 2 év után várták el az első nyelvvizsgát, és még gimi alatt a másodikat.

Én csak egyet csináltam meg gimiben és a másodikat egyetem alatt.

2014. dec. 1. 02:35
 14/17 anonim ***** válasza:

11: "és aki akkor élt az még diplomát szerzett simán nyelvvizsga nélkül!!!!"

A diplomához pedig még mindig is kötelező volt legalább egy nyelvvizsga, és az én főiskolámon még egy szakmaival bővített nyelvvizsga is mellé.

Amikor én felvételiztem, még tizedennyi embert vettek fel egyetemre, mint most, és a korosztályunka Ratkó-unokák, akik 5-6-szor annyian vannak, mint az előtte és utána lévő emberek. És ezért ha nem volt nyelvvizsgád, be sem juthattál a felsőoktatásba.

De ennek végképp nem értem, mi köze a kérdésedhez.

A kérdés az volt, hogy nem túl sok-e 2 nyelv úgy, hogy az egyiket már régen tanulod. Továbbra is azt mondom, hogy egyéni képességek kérdése, mi 3-mat kezdtünk 14 évesen nulláról, és nem kevertük össze, és érettségi előtt átlagosan 2 nyelvből volt mindenkinek közép C nyelvvizsgája a 14 évesen kezdett nyelvekből.

2014. dec. 1. 02:40
 15/17 A kérdező kommentje:
Rendszerváltás idején nem volt kötelező a nyelvvizsga a diplomához!Ez teljesen biztos!
2019. szept. 28. 00:53
 16/17 anonim ***** válasza:
15: Igen, de én nem a rendszerváltás idején diplomáztam, a rendszerváltáskor általános iskolás voltam, hetedikes.
2019. szept. 28. 01:51
 17/17 anonim ***** válasza:

Egyébként nehezen tudom elképzelni, hogy ne lett volna kötelező, mert minden idősebb diplomás is, akit ismerek, több nyelven beszél felsőfokon folyékonyan.

De való igaz, hogy 13 éves korom előtt nem olvastam diploma feltételeit leíró információkat, tehát nem tudom, 1989 előtt kellett-e.

2019. szept. 28. 01:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!