"Belerokkanhatok"-e abba, hogy 2 nyelvet tanulok, de azokkal
nagyon szegényesek az ismereteim, ha felsőfokú
végzettség a célom?
Figyelt kérdés
hogy mindenki értse:18 esztendős vagyok,de különböző okok miatt jelenleg 10.évfolyamon vagyok gimnáziumi fokon és már régóta tanulom az angolt de az újonnan bejött német nyelvvel állandóan összemixelem,az időmből meg arra nem telik,hogy korrepetátorhoz járjak mert zenész-palánta is vagyok stb. de az átlagom már általános iskola óta 4.4-4.9 köött van, erős,híres gimnáziumban vagyok,ahová anno habkönnyenn bekerültem,családi körülményeim mindig is kiválóak,rendezettek voltak,annak elelnére is hogy sajátos nevelésű igényű vagyok!káros lesz ha nem teszem le középfokon valamelyik nyelvből amíg elvégzem a gimnáziumot?milyen rossz következmény elehet ennek?mit tanácsolnak nekem?szakértők,pedagógusok válaszai előnyben!
Az én évfolyamom oroszt tanult 8. osztály végéig és gimiben (erős, országosan legjobb gimi) egyszerre 3 nyelvet kezdtünk el elsőben.
Nem rokkantunk bele.
De ha Neked sok ez, akkor menj gyengébb gimnáziumba!
A nyelvvizsgával kapcsolatban nem értettem a kérdést teljesen.
2014. nov. 28. 01:11
2/17 anonim válasza:
... úgy értem, 3 új nyelvet kezdtünk el (angol, német, latin).
2014. nov. 28. 01:12
3/17 anonim válasza:
Én 14 évesen letettem a nyelvvizsgát az első nyelvből, utána pedig a csak a második (német) maradt. Ezt viszont nem tanultam, mert barommarc vagyok, azóta pedig már mennyi németországban és svájcban kivitelezett projektnél hasznos lett volna. Ha az angolt nem tanulod meg, akkor viszont garantálom, hogy értelmiségi állásod nem lesz.
25/F
2014. nov. 28. 03:22
4/17 anonim válasza:
Ja, de csak a nyelvvizsgabizonyítvány érdekli a munkáltatót. 20 éve hiába küzdök, képtelenség olyan munkához jutni, ahol tényleg kell is használni az angolt közép szinten. Vagy anyanyelvi szinten kell, vagy sehogy.
2014. nov. 28. 03:40
5/17 anonim válasza:
A nyelvvizsgás részt én se értem, mármint nem fog senki lelőni, ha nem nyelvvizsgázol mindkettőből, sokan egy nyelvet sem csinálnak meg, amíg gimisek. Amúgy meg ne aggódj, amint jobban belementek a németbe, már nem fogod összemixelni, mert teljesen más lesz.
2014. nov. 28. 09:16
6/17 anonim válasza:
Ha még érettségi előtt vagy, akkor majd menj nyelvből emeltre (emelt érettségire), mert ha ott összejön a
nem tudom már hány százalék, az megfelel a középfokú nyelvvizsgának (s akkor nem kell külön a fizetős ny.vizsga)
2014. nov. 28. 10:52
7/17 A kérdező kommentje:
az 1.válaszolónak szóló vélemény:maga anno nagyon más korszakban élt úgyhogy nem szabad összehasonlítani a jelennel,ön nyelvvizsga nélkül is könnyen elvégezte az oktatást,ami ma már nem egyszerű...
2014. nov. 28. 16:57
8/17 A kérdező kommentje:
És eszem áágban sincs más intézménybe menni:direkt vastagon kiírtam hogy a lehető legrosszabb átlagom eddig 4,4!!!!volt!!csak a nyelvek húzták le mindig..pedig egyébként általánosban csak angolt tanultam,és akkor megértettem és remekeltem belőle még többször angolversenyen is jártam...megyei szinten!!
2014. nov. 28. 17:02
9/17 A kérdező kommentje:
Tehát nem volt gondom soha az intézmény(gimnázium) szintjével,az idegen tudásomon kívül semmilyen panaszom nem lehet...elégedett vagyok mindennel és mindneki elégedett velem a nyelveket leszámítva,de a sok jószándékú tanácsot köszönöm szépen!!
2014. nov. 28. 19:55
10/17 anonim válasza:
Az első válaszoló szerintem egyáltalán nem olyan idős, mint gondolod, csak azért, mert oroszt tanult :DD. Viszont én még mindig nem értem, hogy mi a problémád. Az érettségit megkapod, ha van nyelvvizsgád, ha nincs. Viszont, ha úgy érzed, hogy ennyibe bele akarsz rokkanni, akkor nem lesz keresnivalód semmilyen egyetemen, mert ott vagy tízszer ennyit fognak követelni. Szóval, mi itt a probléma a nyelvvizsgával tulajdonképpen? Nem kötelező.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!