Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha valaki volt már nyelvvizsgá...

Ha valaki volt már nyelvvizsgán, segítene?

Figyelt kérdés

Igazából középfokú nyelvvizsgát szeretnék angolból tenni, csak semmit sem tudok, hogy ez hogyan működik meg mit kell csinálni. Ezért szeretném azokat megkérdezni, akik ebben a témában jártasak, hogy segítsenek nekem.

Szempontok pl: hol lehet? hogyan kell jelentkezni? az osztályzás hogyan megy meg ilyesmi...

Előre is nagyon köszönöm mindenkinek aki válaszol!

2014. nov. 23. 11:23
1 2
 11/15 anonim válasza:

Köszönöm, de még mindig azt gondolom, hogy a Telc a jobb, mert ott tutira egy pályázat vagy egy panaszlevél közül kell választani. Az Euronál nemes egyszerűséggel több az opció.

Egyébként nem lételemem, hogy kötözködjek veled :) Mindenkinek meg vannak a megfelelő pro és kontra érvei.

Azért fontos ez számomra, mert életbevágó nekem is a nyelvvizsga megszerzése minél hamarabb. Van egy diplomám, amit nem adtak ki, mert nincs nyelvvizsgám. Mindeközben fenntartanak nekem egy helyen egy állást, ahová minél hamarabb, diplomával a kézben kellene jelentkeznem. Már nem sokáig várnak rám.

A fentiek okán múlt héten egy Telc B2 komplex németen voltam. Erre a hétre pedig bejelentkeztem az utolsó Euroexam B2 komplexre, az Euro pesti központba :) Kb. mindent megér nekem, hogy nyelvvizsgám legyen, folyamatosan tanulok. Úgy érzem, jól tudok érvelni, szóbelin a tanárnak csak az üdvözléskor és az elköszönéskor kellett hozzánk szólnia.

Ennek ellenére készületlenül sehová sem szeretek menni, ezért infózom ennyit az Euro témakörökről.

Holnap még jól begyakorlom az érveléseket.

Véleményem szerint..., Egyetértek azzal..., Én úgy látom, stb., stb.

Viszont úti beszámoló lenne a legjobb, mert városi látványosságokról nagyon jól tudok beszélni. Ez abból fakad, hogy szintén a Telc mellett szólva a szóbeli vizsgának van egy prezentációs része. Itt a vizsgázónak egy előre megtanult Utazás/Film/Zene témával bíró szöveget, élményeket kell elmondania. Tehát egy téma bemagolása otthon egyenlő a szóbeli vizsga egy részének teljesítésével.

Pl. elvileg csak másfél perce van rá, engem vizsgán kb. 4 percnél állítottak le, hogy most már elég a dumálásból :)

2014. nov. 26. 21:45
 12/15 anonim ***** válasza:

Megértem a szempontjaid, de mint tanár, aki abból űz sportot, hogy megtanítsa az embereket angolul, sokkal korrektebbnek tartom azt a vizsgát, ahol a valós és spontán tudást mérik és nem azt, ahol egy előre megírt (ki írta?) és bemagolt szöveget kell visszamondani.

Én azért óvom a diákjaimat a Telctől, mert néhány éve majdnem kiszedték az akkreditációt a vizsga alól, mivel a vizsgázók feltűnően nagy százaléka ment át. Mivel régóta vagyok a szakmában, láttam azt, hogy a Pitman vizsga hogy ment a levesbe, pedig hányan választották azt, mert ott is előre betanult szöveget kellett mondani.

Sok sikert a vizsgákhoz, gyorsan szerezd meg a diplomád!

2014. nov. 26. 22:14
 13/15 anonim válasza:
Köszi :)
2014. nov. 26. 22:27
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.Most egy kicsivel tisztább lett a kép, mint ezelőtt.Ha jól láttam, akkor ezek szerint van egy tanár is aki válaszolt.Ennek nagyon örülök, köszönöm szépen:)
2014. nov. 28. 19:37
 15/15 anonim ***** válasza:

Szívesen. :) Nyomj egy zöld ujjacskát a válaszaimhoz ha hasznosnak találtad.

Vizsgáztató tanár. :)

2014. nov. 28. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!