Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha valaki volt már nyelvvizsgá...

Ha valaki volt már nyelvvizsgán, segítene?

Figyelt kérdés

Igazából középfokú nyelvvizsgát szeretnék angolból tenni, csak semmit sem tudok, hogy ez hogyan működik meg mit kell csinálni. Ezért szeretném azokat megkérdezni, akik ebben a témában jártasak, hogy segítsenek nekem.

Szempontok pl: hol lehet? hogyan kell jelentkezni? az osztályzás hogyan megy meg ilyesmi...

Előre is nagyon köszönöm mindenkinek aki válaszol!

2014. nov. 23. 11:23
1 2
 1/15 anonim válasza:
100%
Olyan mint az érettségi. Szóbelin 2 tanár előtt beszélsz írásbelit egy teremben írod a többiekkel. BME-t csináltam de van origo, telc, stb. Mindegyik más válaszd ki a neked legjobban tetszőt. Államilag elismert legyen.
2014. nov. 23. 11:51
 2/15 anonim ***** válasza:
85%

Hol lehet? Neten megkeresed, hogy melyik nyelvvizsgára szeretnél menni - BME, Euroexam, Origo, TELC, ECL stb., stb. -, megnézed a honlapjukon a jelentkezést, vagy azt, hogy hol, melyik városban vannak vizsgahelyek. Vagy a nyelvvizsga honlapján jelentkezel, vagy a vizsgahely honlapján. Legalábbis nálam így volt, BME-ztem németből, és a kiskunhalasi vizsgahely oldalán jelentkeztem. Ha neten jelentkezel, a vizsga- és regisztrációs díjat át kell utalnod a számlaszámukra, erről is az adott myelvvizsga oldalán tájékozódhatsz.

Osztályzás: Itt nincs osztályzás, mint a suliban, hogy 3-as vagy 5-ös lesz. Itt az a szitu, hogy ha eléred a 60%-ot, átmentél, ha nem érted el a 60%-ot,akkor nem sikerült. Vannak nyelvvizsgák (pl. Euroexam), ahol a 60% minimumot a szóbelire és írásbelire EGYÜTT kell érteni, tehát ha az írásbelid gyengébb lett, azt feljavíthatod a szóbelivel, és így kell meglennie a 60%-nak. Vannak viszont olyan nyelvvizsgák (pl. BME), ahol a 60%-ot szóbelin IS, és írásbelin IS el kell érni. Tehát hiába 61%-os a szóbelid és 59% az írásbelid, az írásbelid úszott, csak a szóbelire kapsz bizonyítványt. Ebben az esetben már csak az írásbelit kell újra letenned, de reméljük, ilyen nem lesz. Nos... a 60%-ot el kell érned az egész nyelvvizsgán, viszont a részfeladatoknál (listening, reading, writing) el kell érned a 40%-ot. Persze a 40%-ra nem szabad alapozni, hisz így nem fogod tudni elérni a 60%-ot a végén.

Egyébként: a nyelvvizsga előtt vedd figyelembe, hogy szeretnél-e külföldön dolgozni vagy nem, mert van államilag elfogadott nyelvvizsga (BME, Origo stb.) és nemzetközileg elfogadott nyelvvizsga (Euroexam, ECL?, TELC? - utóbbi 2-ben nem vagyok biztos, de gyanús). Illetve van egynyelvű és kétnyelvű nyelvvizsga. Az egynyelvű annyiban különbözik a kétnyelvűtől, hogy nincs benne fordítás (meg talán nyelvtan se?)

Ha kérdésef van még, írj. :)

19/L

2014. nov. 23. 12:04
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
*kérdésed
2014. nov. 23. 12:05
 4/15 anonim válasza:
25%

Minden nyelvvizsgás szervezetnek van weboldala, ott van bőven infó.

Tudom, ez így rideg válasz, de nagyon fontos, hogy elolvasd.

Tegnap voltam életem második B2 Complex vizsgáján, és sok emberrel találkoztam, akik az alapvető weblapos infókat sem tudták. Mivel jó arc vagyok, egy srácnak még a perzentációt is lediktáltam telcre.

Ha van nagy tudásod és szókincsed, akkor Telc. Ha a szerencsére játszol, akkor Euroexam. 30.000 Forintot készíts elő, az emberek többsége másodjára, harmadjára megy át.

Kérdezz, segítek.

29F

2014. nov. 23. 17:28
 5/15 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Kifejtenéd, hogy az Euroexam miért szerencse kérdése?

2014. nov. 23. 20:36
 6/15 anonim válasza:

Mert közel sem olyan kiszámítható feladatok vannak benne, mint Pl. TELC-en. Telcre ha megtanulsz becsületesen egy Beschwerdebrief-et és egy Anmeldung-ot állás ügyben, akkor megírtad a levelet.

Euroexamon a két íromány közül egyik sem fogható ki ennyire biztosan.

2014. nov. 25. 18:29
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

A német vizsgákban nem vagyok kompetens, de az angolban annál inkább. Felkészítő és vizsgáztató tanárként abszolút azt látom, hogy az irányított fogalmazás feladatai nagyon hasonlóak évek óta és ezért jól begyakorolható az egész.

Sajnos azonban a vizsgázók többsége ott szembesül a vizsga menetével és az instrukciókkal, pedig minden vizsgáztatónak ugyanazt az egyenszöveget kell követnie és ez bizony elérhető a vizsgázók számára is. Sokszor látom megdöbbenéssel, hogy a vizsgázó nem is érti, hogy mi a feladat, ezért a félreértés miatt nem a feladatot végzi el és az nem sok pontot ér.

Tessék venni a fáradságot és kibogarászni a vizsga előtt időben a feladatokat, az instrukciókat és jól begyakorolni azokat. Mindjárt nem lesz szerencse kérdése a vizsga eredménye.

2014. nov. 25. 20:58
 8/15 anonim válasza:

A némettől elvonatkoztatva mégis milyen levél várható egy Euroexamon?

Nekem múltkor egy Panaszlevelet kellett írnom, plusz egy értekezést a sokáig szülői házban maradó fiatalokról.

Inkább a levelek lehetséges témái érdekelnek.

2014. nov. 26. 19:37
 9/15 anonim ***** válasza:

Melyik szint? B2 vagy C1? B2-n többször fordul elő az informális levél, C1-en pedig a formális.

Lehetséges témák:

- álláspályázat

- panaszlevél (áru vagy szolgáltatás reklamációja)

- felháborodás (pl a tervezett beruházások miatt az önkormányzatnál)

- meghívás

- (úti)beszámoló (nyaralásról, külföldi nyelvtanfolyamról)

- érdeklődés (hirdetésről)

- javaslat tétel (programokról)

- vigasz levél

Amikor valakit készítek, akkor első körben azt tisztázom le, hogy melyek a formális és informális levélírás tartalmi és formai szabályai. Ez már félsiker, mert el tudja kezdeni és be tudja fejezni a levelet, neki már csak a tartalommal kell megtölteni. De a tartalomban is vannak ismétlődő formulák, nyelvi funkciók, így ez is jól gyakorolható. Sajnos a legnagyobb baj az, hogy a gimnazisták nagy része még magyarul sem tud levelet / fogalmazást írni, mert azt sem tanították meg.

2014. nov. 26. 21:06
 10/15 anonim ***** válasza:
Ja és még valami: a második irányított fogalmazás egyik opciója mindig egy érvelő esszé. A tanítványaim könyökén jön már ki az, hogyan kell feldobni a témát, pro és kontra érveket hozni, majd konklúziót írni. Látod, ezért gondolom úgy, hogy a Euroexam nem szerencse kérdése, hanem igenis nagyon jól fel lehet készülni rá.
2014. nov. 26. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!