Egy magyar újságíró külföldön (pl. Anglia), hogyan tudna ott is "érvényesülni"?
Én nem hiszem hogy úgy működik az újságírószakma, hogy odamész, tessék itt vannak a papírjaim, tessék nekem munkát adni...Mo.-n se...
Egyébként a magyar diplomákkal nem sokra mész külföldön, valószínűbb, hogy ha feltétlen szükség van ilyesmire, akkor akár újra le kell vizsgáznod.
De ha már újságíró akarnál lenni, sokkal lényegesebb az anyanyelvinél jobb (!) szintű fogalmazási képesség.
(figyelmeztetés: nem vagyok újságíró)
Én amúgy biztosan úgy kedzeném, hogy az interneten írásokat publikálok, a jobban sikerülteket meg elküldöm lapoknak, hátha megjelentetik/érdekli őket, egy linkkel a blogomhoz meg az eddigi írásaimhoz/plusz az eddigi eremdényeimmel, egyben tájékozódom, hogy náluk mi az elvárás felvételnél, kiket alkalmaznak, milyen feltételek mellett.
Nem szabad a diplomaosztóig várni, mielőtt egyáltalán megkérdezed a jövőbeli munkaadódat, hogy ő tulajdonképpen mit is vár el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!