Szerintetek milyen nyelvet tanuljak? Fontos a véleményetek.
Figyelt kérdés
Nagyon nagy dilemmába vagyok. Az angolt és a németet nézegettem. A suliban is németes voltam, de annyira nem foglalkoztam vele akkor. Az angollal az a bajom. hogy a kiejtés, és főleg az írás nagyon nehéz nekem. Ha meghallok egy új szót, nem tudnám leírni, ha még soha nem láttam leírva. A német nyelvben a nyelvtani résznél van némi nehézségem, de sokkal könnyebb, következetesebb nekem az írása és a kiejtése is. AZ A HELYZET, hogy mindenki azt mondja nekem, hogy az angolt tanuljam, mert az a világnyelv, és bárhova megyek, tudok vele érvényesülni, viszont a németet csak akkor tanuljam, ha német nyelvterületű helyre akarok menni céllal. Azt mondják, ha már időt és energiát szánok rá akkor inkább az angolt tanuljam, majd megszokom a kiejtést és az írást is. Meg azt mondják, hogy a német olyan csúnya erőszakos Hitler-i nyelv. Mit tanácsoltok?2014. nov. 21. 11:13
11/13 anonim válasza:
Nem hiz em, hogy a spanyol annyira hasznos lenne. Sokan beszelik, de joval kevesbe jelentos orszagok, mint a nemet nyelvuek. Nem mindegy, hogy tudsz beszelni 100 csoroval, vagy 10 gazdaggal.
12/13 anonim válasza:
kevesbe? a german-t csak 3 orszagban beszelik
13/13 A kérdező kommentje:
Ez komoly.
2014. nov. 25. 10:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!