Az idegen nyelvek tanulása egyenlő a kínszenvedéssel, ha nincs pénze az embernek vagy nem él olyan környezetben, ahol az adott nyelvet tudja gyakorolni?
Figyelt kérdés
És persze nem két nyelvű.
Sima mezei ember, magyarul beszélő szülőkkel, magyarul beszélő környezettel, sovány pénztárcával, nullához tartó nyelvérzékkel*.
* Ha lenne, akkor ragadná rá,mint a _zar, de nem ragad.
Így nem is tanulja könnyen.
2014. nov. 20. 23:49
21/21 anonim válasza:
Sokan azert erzik sikertelennek magukat, mert nem azt varjak el a nyelvtanulastol, ami realis. A nyelvtudas ugyanis nem ugy fejlodik, hogy "ma tanultam 2 orat es fejlodtem 1%-nyit", hanem nagyon sokaig nem erzel valtozast aztan egyik pillanatrol a masikra van egy hirtelen ugras. Ezert nem azt kell figyelni, hogy "ma is mennyit fejlodtem", hanem, hogy "de jo, ma is foglalkoztam a nyelvvel ket orat". Az is lenyeges, hogy minden nap tanulj valamennyit. Naponta fel ora tobbet er, mint hetente egyszer harom ora, persze minel tobbet tudsz foglalkozni vele, annal jobb. Az idealis, ha van naponta minimum 1-2 orad tanulni. Most ez soknak tunik, de nem ordongosseg. Pelda: munkaba fel orat utazol osszesen, addig olvasol konnyitett olvasmanyt, atnezed a szokartyaidat. Hazaersz vacsorat fozol ujabb fel oran keresztul, kozben netrol letoltott hanganyagokat hallgatsz. Este kikapcsolodaskent megnezel egy epizodot a kedvenc sorozatodbol felirattal, 45 perc. Maris tanultal 1 ora 45 percet. Javaslom az 5 ev 5 nyelv blogot is, az illeto elhatarozta, hogy megtanul 5 nyelvet 5 ev alatt. Ha jol emlekszem, o is ugy gondolta, hogy nincs nyelvtehetsege, aztan megmutatta, hogy nem az szamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!