Az idegen nyelvek tanulása egyenlő a kínszenvedéssel, ha nincs pénze az embernek vagy nem él olyan környezetben, ahol az adott nyelvet tudja gyakorolni?
És persze nem két nyelvű.
Sima mezei ember, magyarul beszélő szülőkkel, magyarul beszélő környezettel, sovány pénztárcával, nullához tartó nyelvérzékkel*.
* Ha lenne, akkor ragadná rá,mint a _zar, de nem ragad.
Így nem is tanulja könnyen.
Értem. :)
Ui.: senki ne higgye azt,hogy én pontozom le. :) Én vagy zöldet nyomok vagy semmit. :)
"Én vagy zöldet nyomok vagy semmit. :)"
No, ebben tökéletesen egyetértünk. Én is ezt az elvet vallom. :)
Akkor az a kérdés, hogy hogyan tanulj angolul, ha nem tudsz befizetni tanfolyamot, és rossz az iskolában a nyelvi képzés?
Keress a neten ingyen nyelvtanfolyamot!
Budapesti vagy?
Akkor rengeteg támogatott, ingyenes vagy max. féláras, olcsó nyelvtanfolyamhoz tudsz hozzáférni.
Én is ingyen tanultam 2 évig a British Council-ban angolul. Ezt a lehetőséget a könyvtári faliújságon találtam.
A diplomához nem kötelező a nyelvvizsga? Mert ha kötelező akkor az iskola kell, hogy biztosítsa hozzá a megfelelő nyelvoktatást is.
És van egy csomó nyelvi klub is, és idegennnyelvű szabadidős klub, ahova azért járnak az emberek, hogy gyakoroljanak.
Van a főiskolán külföldi diák? Vele beszélgethetnél.
A neten is találsz külföldieket, akikkel gyakorolhatsz.
Én a szintén magyar évfolyamtársammal beszéltem össze, hogy ezentúl csak angolul beszélgetünk egymással.
Angol nyelvű szakok vannak a fősulin?
Nálunk a nappali (mérnök-) képzést franciául és angolul is lehetett végezni. Ha van ilyen szakotok, néha ülj be arra az előadásra, amit magyarul már elvégeztél!
És nézz angol filmeket magyar felirattal!
A Vacak-szálló-t például, meg a Teljes napfogyatkozást!
És egyébként 8-18 éves korodig milyen nyelveket tanultál az iskolában vagy különórán?
És miért nem azokat folytatod, illetve miért kell most nyelvet tanulnod, ha ennyire nem szereted?
Én sajnos nem tartozok a magyarok nagy részébe, akik budapestiek. Még a közelében se lakom.
Szabolcs megyében lakok.
Utálni nem utálom az angolt.
Azzal van a bajom, hogy nem látom,hogy valahogyan (nagy mértékben) fejlődnék.
Gimnáziumban angolt tanultam,ált.ban is; gimiben egy másik nyelvet is, de arra már szinte nem is emlékszem.
Gimiben azt láttam,hogy valakire ragad,mint a szar; azt láttam,hogy ennek is megvan a nyelvvizsgája(megszerzi);a másik meg megy emelt angolra.
Nekem meg nem ment talán 4-es szinten sem, talán azért,mert többet kellett volna vele foglalkoznom.
Biztosítani bíztosít a fősuli,de ha nem a diplomamentőre gondolsz, akkor talán nem sokat ér...
Egyszer voltam nyáron, 2 hétig, jobb volt mint a semmi, de nem javultam tőle. Max. kicsit.
Talán az, ami egy féléven keresztül van,hatásosabb. Nem tudom.
Évfolyamtársak nem nagyon jöhetnek szóba.
Azt hiszem, az én szakomat viszont nem.
Film: köszi az ötlteket. :)
Azért én angol hanggal, angol felirattal nézném. :D
Az ok: ha van magyar felirat, le_rom azt,hogy milyen nyelven beszélnek. A magyar lesz a középpontban.
Nyelvi klub: jó ötlet,de nem tudom,hogy Budapesten,Szegeden,Debrecenen, Győrön kívűl a kisebb városban van-e ilyen lehetőség.
De megnézem a guglin. :)
18: Feliratos:
Én nem arra gondoltam, hogy egyszer nézd meg! ..... :)
Tanuld meg kívülről!
Ha alap szinten értesz, akkor mindenképp angol felirattal, vagy felirat nélkül. És ne ugyanazt többször, az elég fárasztó lenne.
Nyelvtanulásban 1-2 hét az semmi, az alatt nem fogsz jelentős változást érzékelni. Intenzív tanulással is beletelik pár hónapba, amúgy meg minimum fél év, de inkább több. Olvass, Kindle-hez (elektronikus könyvolvasó) pl van olyan program ami rögtön fordítja azt a szót amit nem értek, biztos számítógépen is van ilyen program csak fejből nem tudok mondani. Ez pl jelentősen élvezetesebbé teszi az olvasást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!