Ez így megfelelő?
Kellett írnom a kedvenc autómról és ez született. Ez így jó? Ha van benne hiba mi az és, hogy kellene javítani?
My favorite car
My favorite car is the Ferrari 458 Spider. It’s an Italian car which produce in Maranello. This is a hardtop convertible. It’s about 1380 kg, 570 HP and the maximum speed is 325 km/h. The V8 engine accelerates in 3.2 seconds from 0 to 100. The best in Rosso Corsa red color. It costs 175.000 € and It’s about 65.000.000 Ft. It’s my dream car. I buy one if I win the lottery.
Háát, azért sikerült elég szép hibákat összehoznod így három sorban. Ezekhez az autós cuccokhoz nem értek, de igyekszem ott javítani, ahol tudok.
"It’s an Italian car which produce in Maranello." - Ez így nem jó, mert passzívnak kéne lennie. Tehát "It's an Italian car which is produced in Maracello"
"The best in Rosso Corsa red color." - Én ezt a mondatot nem értem. Nincs benne állítmány. Még egy is-t oda kéne biggyeszteni valahova, hogy értelmes legyen.
"It costs 175.000 € and It’s about 65.000.000 Ft" - Ez nem hiba, de bénán van megfogalmazva. "It costs 175.000 €, which is about 65.000.000 Ft"
"It’s my dream car." - It's the car of my dreams
De ez már szőrszálhasogatás
"The best in Rosso Corsa red color."
Ezzel azt akarom, hogy a legjobb Rosso Corsa piros színben. A következőképp jó?
Is the best in Rosso Corsa red color.
(Másik válaszoló vagyok)
Azt a mondatot amelyikben a színéről fogalmazol a következőképpen írd le:
"I think the best color for this car is Rosso Corsa red."
Nem késő, holnapra kell! :)
Nagyon szépen köszönöm!
Ebbe a mondatba THE nem kell?
I think the best color for this car is the Rosso Corsa red.
Ja, és szerintem még a végén az "I buy one if I win the lottery." mondatot írd át SECOND CONDITIONAL-ba, úgy sokkal jobban illik a szövegbe, helyesebb. Ez azt jelenti, hogy a következőképpen fog kinézni:
If + múlt idő + , + would + szótári alak
Pontosan pedig:
"If I won the lottery, I would buy one."
< Így azt jelenti: "Ha megnyerném a lottót, vennék egy ilyet."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!