Nehéz a TELC felsőfokú angol nyelvvizsga?
fejleszd a szókincsedet kb 10ezres nagyságrendig. ha ez megvan, onnantól nem nehéz..
sajnos rengeteg szót kell rá ismerni. mindegyik felsőfok erről szól.
én amúgy nem a TELCet fogom választani amikor megyek felsőfokúzni, ink. az ECL-t, ugyanis telcen csak komplex nyelvvizsgát adnak ki felsőfokon, tehát ha megvan az írásbeli de nincs meg a szóbeli, akkor nincs meg semmi.
jól gondold át.
Nekem va egy ECL és egy Telc nyelvvizsgám és a Telces összehasonlíthatatlanul könnyebb volt. Szóbelin nem a minél árnyaltabb szókincsre kapsz pontot, hanem inkább a kommunikációra, arra hogy tudsz reagálni arra amit a társad mond. Megtanulsz egykét prezentációt és egyet elmondazs, a többi gyerekjáték a szóbelin: egy újságcikket kaptok, először is összefoglaljátok hogy miről szólt aztán megvitatjátok a témát. Szinte nevetséges, komolyan:D A szövegek egyszerűek.
Írásbelin pedig csak egy levél van, amit 2 közül választasz ki hogy melyiket szeretnéd, ellentétben az EcL-lel, ahol két levél van és mindkettőt meg kell írni. Az olvasás utáni értés is sokkal egyszerűbb, néha kell hozzá egy kevés logika de azért nem tömény matek:D Hallás utáni értés ecl-en nekem 62% lett, Telcen pedig 88%.
Ecl-re szerintem csak akkor menj, ha abban vagy biztosabb hogy nem fog sikerülni a nyelvvizsga. De ha bízol maagdban hogy meglesz elsőre, sokkal jobban fogsz járni a Telcessel.
Sok sikert!
kedves utolsó!
de te ezt középfokon mondod nem? én is közép TELCet csináltam és baromi könnyű volt.. de a felsőtől nagyon félek hogy az egyik részén megbukom és akkor mind2 csinálhatom újra... és ahogy néztem TELC felsőn teljesen mások a feladatok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!