Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Elmagyaráznátok az alábbi...

Elmagyaráznátok az alábbi angol nyelvhelyességi feladatot?

Figyelt kérdés

A segítségeteket szeretném kérni az alábbi feladathoz. Leírnátok nekem részletesen hogy mit miért nem kell odaírni?

-- [link]

--

Szóval a feladat: mondatokban van 1-1 szó, ami nem kell oda és azokat kell a vonalra írni. Ami helyes oda pipát kell írni. Első példánál pipa a 2.-nál "a" volt odaírva. Valamint szeretném ha odaírnátok azt is a válaszotok végére, hogy zavarhatlak-e titeket privátban később ehhez hasonló feladatokkal ? Nagyon fontos lenne hogy értsem is, és ne csak ész nélkül töltögessem a lapokat.

2014. nov. 5. 16:43
 1/2 anonim ***** válasza:

0) ✓

0) a (take by surprise, kifejezés. :))

32) ✓

33) up (appear után nem kell up vonzat. Megjelenik anélkül is a dolog. A "show up" hasonló kifejezés, na oda viszont kell az up. :) Keress rá neten a vonzatos igékre. :) Itt például össze van szedve pár: [link]

Ezeket sajnos meg kell tanulgatni, máshogy nem nagyon megy. :))

34) ✓

35) for (szerintem nem kell :D az ásást szervezi majd, nem az ásásért szervez.)

36) was (a "dug" már múlt idő, nem kell mellé a was)

37) ✓

38) for (leave something. Nincs "for" vonzata.)

39) being (felesleges ennél az igeidőnél. )

40) hours (nincs megadva az idő mennyisége, hogy hány órája, úgyhogy így helytelen, viszont enélkül helyes)

41) not (unless után nincs tagadás, nem csinálunk dupla negatívot. Itt találst róla pici magyarázatot. :) [link]

42) ✓

Szerintem jobb, ha kiírod a kérdéseket ide. Több szem többet lát, és ha a segítő el is ront valamit, a többiek tudják javítani. :D

2014. nov. 6. 19:30
 2/2 A kérdező kommentje:
A megoldás szerint a 32-esnél "had", 38-asnál ✓ , 41-esnél "the" volt a helyes. Amúgy köszi szépen a magyarázatokat, és a linkeket, ment a zöld!:)
2014. nov. 6. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!