A Dexam középfokú nyelvvizsga (B2) milyen nehéz, és mennyibe kerül? (komplex)
8-os vagyok,tavaly volt próbanyelvvizsga az iskolánkban (alapfokon) és sikerült a komplex,ezért úgy döntöttem,hogy megpróbálkoznék a középfokúval.Az angoltanárom a Dexamot javasolta,mivel a tavalyi és tavalyelőtti nyolcadikosok is erre jelentkeztek.Kérdéseim:
-Mennyire különbözik a középfokú az alapfokútól?
-Nehezek a témák?
-Sok feladat van?
-Mennyibe kerülne a komplex középfokú?
-Tudtok tanácsokat adni,hogy mire "gyúrjak" rá?
Köszönöm mindenkinek!
Itt az első 4 kérdésedre részletes és pontos információt találhatsz.
Miután eldöntötted, hogy humán, vagy reál modul érdekelne inkább, akkor tudok tanácsot adni, hogy melyik témákra gyúrj rá.
Ez esetben ajánlatos átnézni a következő témákat:
- családi kapcsolatok
- emberi kapcsolatok (!)
- lakóhely
- iskolarendszer
- szabadidős tevékenységek
- kultúra (!!)
- étkezés
- ünnepek (!)
- vásárlás, szolgáltatások
- életmód
- utazás (!).
Természetesen a többi témáról is tudni kell beszélni, mert nem minden feladat modulos.
Én személy szerint a reálmodult ajánlanám, mert annál sokkal kevesebb témakörre lehet leszűkíteni a tanulnivalót:
- közlekedés
- környezetvédelem
- kommunikáció
- tudomány, technika
- egészség (+sport)
Ezek kicsit összetettebb témák, mint a humánmodulnál, de szerintem ennél a vizsgatípusnál nem érhet meglepetés, mert tudod, hogy a modulos feladatoknál csak ezek közül kérdezhetnek. Természetesen itt is tudni kell a többi témáról is valamilyen szinten beszélni. A reál modul azért is jobb a mi korosztályunknak, mert hétköznapi dolgokkal foglalkozó cikkeket szeretnek kérdezni szóbelin (mert ugye a szóbeli első feladata egy cikk), mint például elektromos kütyük, számítógépek, modern vívmányok.
4/5 válaszoló:
angol:)
5/5 válaszoló:
Gondoltam,tavaly volt egy próbanyelvvizsga és hát elég jól sikerült:)...(alapfokon) Azért azt tudomásomra adták,hogy nehéz,de hogy mennyire,azt sajnos nem tudom.Bonyolultabbak lesznek majd a feladatok,számítok rá..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!