Egy angol nyelvű sorozatban ezt hallottam: she DON'T need it. Ez hogyan lehetséges?
Figyelt kérdés
2014. okt. 18. 15:29
1/5 anonim válasza:
Nyilván csak rosszul mondta. Ha meg amerikai sorozat annyira nem lepődnék meg, gyakran mondanak olyanokat, amiken csak néz az ember, hogy neki nem így tanították. PL. If I were - mikor én tanultam ezt nagyon hangsúlyáozták, hogy were, hiába "I", ehhez képest sokszor mondják If I was-nak, amitől én falnak tudnék menni. Meg a there, they're, their stb., amit napi szinten kevernek össze-vissza.
2/5 A kérdező kommentje:
Brit sorozat volt ezért is volt furcsa. Nem hallottam félre biztosan ezt mondta. Felnőtt nők teáztak és akkor mondta az egyik, a többiek se néztek furcsán vagy javították ki úgy tűnt teljesen természetes. Arra is gondoltam lehet valami furcsa nyelvtani szerkezet lehet.
2014. okt. 18. 16:24
3/5 anonim válasza:
Én sose tanultam ezt így ilyen szerkezetként, szóval szerintem csak véletlen rosszul mondta és úgy maradt bent a filmben. Bizos, hogy helyesen ezt így nem használhatná.
4/5 anonim válasza:
Én sem értem a jelenséget. Az egyik kedvenc Evanescence számomban is azt énekli Amy Lee, hogy "she comes now" (kristálytisztán érthető), pedig a folyamatosan jelen időben ezt "she's coming now"-nak kellene mondani. Érthetetlen.
5/5 anonim válasza:
Egyszerűen csak előfordul élőben is meg sorozatokban is. Sokszor találkoztam vele. Helytelen, de hallani azért. Pl.:
Elromlott kocsira mondja a srác:
"It don't work, it ain't got an engine."
(Inbetweeners)
Tolókocsira mondja:
"This thing don't push itself, does it?"
(Bad education)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!