Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nicht helyei hol vannak?

Nicht helyei hol vannak?

Figyelt kérdés

Nem értem hogy mikor hol van a nicht helye.

Ich liebe júlia nicht

és az

Ic liebe nicht júlia miben különbözik jelentésben?

Honnan tudjam, hogy mikor hova rakják?

(Tudom, hogy értelmetlen egy kissé a kérdésem, de aki érti a problémám segítsen pls! Már teljes kétségbeesésben vagyok, mert se a könyv nem magyarázza el, se a a tanár, vagy csak én vagyok szimplán hülye)

2014. okt. 16. 22:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Általában ha állítóból tagadó mondatot akarsz csinálni, akkor a mondat végére kerül. Az "Ich liebe nicht Júlia" mondatban inkább azon van a hangsúly, hogy nem Júliát szereted, hanem valaki mást.
2014. okt. 16. 22:13
 2/7 anonim ***** válasza:
nem tudom hogy pl. a KATI szórendet (kötőszó, alany, többi mondatrész, ige) tanultátok-e már, ott a nicht az ige elé kerül.
2014. okt. 16. 22:15
 3/7 A kérdező kommentje:

Nem tanultuk

Tudsz még néhány példát mondani mind a kettő variációra?

Köszi, a gyors választ.

2014. okt. 16. 22:18
 4/7 anonim ***** válasza:

Ich gehe nicht in die Schule/in die Schule nicht - itt például mindkettő helyen lehet.

Ich esse Apfel nicht gern. - itt a gern-re vonatkozik, ezért elé kerül.

Das Haus ist nicht zu klein. - itt is a mondat egy részére vonatkozik, ezért elé kerül és nem a mondat végére.

Általában akkor van a mondat végén, ha az egész mondatra vonatkozik a nicht, és akkor kerül be egy szó elé, ha arra a szóra vonatkozik, de szerintem nincs erre külön szabály.

Szerintem kérdezd meg a német tanárodat, ő valószínűleg jobban el tudja magyarázni :)

2014. okt. 16. 22:28
 5/7 Vookie ***** válasza:

Nem akkora ördöngösség, majdnem ugyanúgy van, mint magyarul. Talán a legcsavarosabb az első mondat:

Nem szeretem Júliát - Ich liebe Júlia nicht. (Itt a tagadás az egész mondatot érinti, és a végére kerül)

A többi logikusabb, mert az elé kerül, amit tagad.

Nem Júliát szeretem: ich liebe nicht Júlia

Nem én szeretem Júliát: nicht ich liebe Júlia

2014. okt. 16. 22:30
 6/7 anonim ***** válasza:
így külön nekünk sem magyarázták el, ha sok német szöveget olvasol, egy idő után "megérzésből" is tudni fogod hogy hova kell rakni
2014. okt. 16. 22:33
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

"Ich liebe sie nicht": Nem szeretem őt -

"Ich liebe nicht sie": Nem őt szeretem (hanem mást)-

2014. okt. 17. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!