Nicht helyei hol vannak?
Nem értem hogy mikor hol van a nicht helye.
Ich liebe júlia nicht
és az
Ic liebe nicht júlia miben különbözik jelentésben?
Honnan tudjam, hogy mikor hova rakják?
(Tudom, hogy értelmetlen egy kissé a kérdésem, de aki érti a problémám segítsen pls! Már teljes kétségbeesésben vagyok, mert se a könyv nem magyarázza el, se a a tanár, vagy csak én vagyok szimplán hülye)
Nem tanultuk
Tudsz még néhány példát mondani mind a kettő variációra?
Köszi, a gyors választ.
Ich gehe nicht in die Schule/in die Schule nicht - itt például mindkettő helyen lehet.
Ich esse Apfel nicht gern. - itt a gern-re vonatkozik, ezért elé kerül.
Das Haus ist nicht zu klein. - itt is a mondat egy részére vonatkozik, ezért elé kerül és nem a mondat végére.
Általában akkor van a mondat végén, ha az egész mondatra vonatkozik a nicht, és akkor kerül be egy szó elé, ha arra a szóra vonatkozik, de szerintem nincs erre külön szabály.
Szerintem kérdezd meg a német tanárodat, ő valószínűleg jobban el tudja magyarázni :)
Nem akkora ördöngösség, majdnem ugyanúgy van, mint magyarul. Talán a legcsavarosabb az első mondat:
Nem szeretem Júliát - Ich liebe Júlia nicht. (Itt a tagadás az egész mondatot érinti, és a végére kerül)
A többi logikusabb, mert az elé kerül, amit tagad.
Nem Júliát szeretem: ich liebe nicht Júlia
Nem én szeretem Júliát: nicht ich liebe Júlia
"Ich liebe sie nicht": Nem szeretem őt -
"Ich liebe nicht sie": Nem őt szeretem (hanem mást)-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!