Német újratanulás? Hogyan? Anyanyelvi vagyok
szaisztok. 3 évesen tanultam meg beszélni két nyelven.Magyarul (anyukám magyar) és Németül (apukám osztrák volt)
így ment ez 9 éves koromig mikor édesapám elhunyt.iskolába tanulom de nem használom nagyon a nyelvet.
mára a szókincsem egy része megmaradt,de mondatot össze rakni nagyon nem tudok..leülni és nyelvtant tanulni nem tudok,mivel az istennek nem értem meg.
Graz és Bécsi nyelvjárást tanultam..
hogyan tudnám a legegyszerűbben vissza hozni?
próbáltam filmet nézni meg hasonlók,de nem ment sajnos.
szégyellem hogy 1-es német nyelvtan dolgozatot írtam,és idővel vissza akarok menni a határhoz,és ahhoz szeretném vissza hozni..köszi
Ez nagyon sajnálatos dolog.
Viszont, örülők is de, nem a te károdon!
Te vagy az ékes példája a magyarországi idegen nyelvoktatás életszertűtlenségének.
Sajnos nem tudok segíteni, de nagyon várom a hasznos válaszokat én is.
Kedves BringaManó!
Mégis, minek örüljek?
Az idegennyelvi tananyag irrealitásának?
üdvözlettel:
#2-es
köszi mindenkinek a válaszát ...most lettem 16..(fiú)
én nem feltétlen hibáztatom az oktatási rendszert.2. éve olyan tanárom van aki egy angyal és külön oda figyel rám,és nem a könyvből tanít,hanem valóban azt hogy értsünk németül,tudjunk válaszolni és írni.csupán nekem vannak gondjaim a koncentrációmmal..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!