Hogyan tudnám az angoltudásomat anyanyelvi szintre fejleszteni?
Amit szeretnél az nem anyanyelvi szint, hanem aktív nyelvhasználat. Tévénézéssel és regényolvasással meg lehet alapozni, de látványos eredményt csak angol anyanyelvű magántanárral lehet elérni.
Anyanyelvi tudást csak úgy lehet elérni, ha konkrétan együtt élsz egy brittel és napi rendszerességgel rászoktak a nyelvre.
Én is csak azt tudom mondani,amit előző. Ha itthon akarod mindenféleképpen,akkor youtube,sorozat,meg könyv. Ezekkel a megértést eléggé tudod javítani,de a válaszolást már kevésbé,szóval vagy egy angol anyanyelvű magántanár (ami nagyon drága),vagy esetleg skypeon egy angolanyanyelvű embert keress akivel tudsz beszélni.
Legnagyobb javulás tényleg akkor lesz,ha kiköltözöl,de az a legdrágább lehetőség és sajnos nem mindenki engedheti meg magának.
Ha 3 hónapig nem nézel és nem olvasol magyar dolgokat akkor elvileg anyanyelvi szinten fogsz tudni angolul.
(16 éves kor alatt 5 hét)
Aki anyanyelvi környezetben van az igen is eljut az anyanyelvi szintre idővel, aki hosszú időn keresztül van kint még az akcentust is teljesen el tudja sajátítani, de legalább olyan szintre, hogy még egy anyanyelvű is gondolkodóba esik, hogy kivel is beszél.
Aki viszont kint is magyarokkal van körülvéve és nem is érdekli a dolog, az az életben nem fog megtanulni rendesen, találkoztam már olyan magyarral aki 3 éve élt kint és annyit tudott körülbelül mint egy nyolcadikos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!