Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Spanyol nyelvtanulás? (bővebbe...

Spanyol nyelvtanulás? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

csupacsupa kezdő nyelvtanuló kérdés következik :D : megéri a spanyolnyelv-tanulás? milyen a nyelvtana?/könnyű/nehéz stb.../ mik a személyes vélemények, tapasztalatok? hol éri meg tanulni? (nyelvsuli--melyik?, vagy magántanár)

összehasonlítanátok más nyelvekkel (tehát pl. az angolhoz v a némethez képest a spanyol...)

2010. jan. 23. 08:40
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Megéri, kezdi kinőni magát a nyelv. A nyelvtana újlatin nyelv lévén nehéz, ámbár logikus, tehát könnyen tanulható, annak ellenére, hogy vannak rendhagyó dolgok. Én szeretem a nyelvet. Bárhol megéri tanulni, ahol jól tanítják :) Az angolhoz képest természetesen nehezebb, de én sokkal jobban szeretem.
2010. jan. 23. 08:55
 2/3 anonim ***** válasza:

"megéri a spanyolnyelv-tanulás?"

Igen, FELTÉVE, hogy már tudsz angolul, ugyanis az angoltudás a minimum, angol _helyett_ nem érdemes semmi mást tanulni.

"milyen a nyelvtana?"

Nagyon könnyű. A spanyolnál nincs egyszerűbb természetes nyelv, csak az olasz van vele versenyben (meg állítólag a közvetítő nyelvek, mint az indonéz és a szuahéli, de mivel az más kultúrkör, ezért nekünk nehéz). Ráadásul ha tudsz angolul, akkor a szavak harmadát rögtön "ingyen" kapod.

"az angolhoz v a némethez képest a spanyol..."

Az angol is egy rém egyszerű nyelv, de a spanyol valamivel még nála is egyszerűbb, mert logikusabb az írása és könnyebb a kiejtése. Nyelvtanilag kb. hasonló a kettő: a spanyolnak egyszerűbb a nyelvtana, de több rendhagyó igealakot kell magolni. A német sokkal nehezebb a spanyolnál, bár jelenleg még hasznosabb a legtöbb területen.

2010. jan. 24. 12:32
 3/3 A kérdező kommentje:

persze tudom én h az angol a leghasznosabb, mindenképp jó ha az ember tud angolul, ez a része nem gond, 10 éve tanulok angolt, de mellette németet is, amit többé kevésbé értek, de nem szeretem, de a spanyol érdekelne, mert olyan szép nyelv (szerintem), csak semmit sem tudtam róla.

Köszi mind2töknek! =)

2010. jan. 24. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!