Spanyol nyelvtanulás? (bővebben lent)
csupacsupa kezdő nyelvtanuló kérdés következik :D : megéri a spanyolnyelv-tanulás? milyen a nyelvtana?/könnyű/nehéz stb.../ mik a személyes vélemények, tapasztalatok? hol éri meg tanulni? (nyelvsuli--melyik?, vagy magántanár)
összehasonlítanátok más nyelvekkel (tehát pl. az angolhoz v a némethez képest a spanyol...)
"megéri a spanyolnyelv-tanulás?"
Igen, FELTÉVE, hogy már tudsz angolul, ugyanis az angoltudás a minimum, angol _helyett_ nem érdemes semmi mást tanulni.
"milyen a nyelvtana?"
Nagyon könnyű. A spanyolnál nincs egyszerűbb természetes nyelv, csak az olasz van vele versenyben (meg állítólag a közvetítő nyelvek, mint az indonéz és a szuahéli, de mivel az más kultúrkör, ezért nekünk nehéz). Ráadásul ha tudsz angolul, akkor a szavak harmadát rögtön "ingyen" kapod.
"az angolhoz v a némethez képest a spanyol..."
Az angol is egy rém egyszerű nyelv, de a spanyol valamivel még nála is egyszerűbb, mert logikusabb az írása és könnyebb a kiejtése. Nyelvtanilag kb. hasonló a kettő: a spanyolnak egyszerűbb a nyelvtana, de több rendhagyó igealakot kell magolni. A német sokkal nehezebb a spanyolnál, bár jelenleg még hasznosabb a legtöbb területen.
persze tudom én h az angol a leghasznosabb, mindenképp jó ha az ember tud angolul, ez a része nem gond, 10 éve tanulok angolt, de mellette németet is, amit többé kevésbé értek, de nem szeretem, de a spanyol érdekelne, mert olyan szép nyelv (szerintem), csak semmit sem tudtam róla.
Köszi mind2töknek! =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!