Mennyire igaz ez az állítás?
Háát van benne valami, igazából az az állítás lenne igaz, hogy tökéletesen beszélni minden nyelvet nehéz. Ennek ellenére egyes nyelveket szerintem általánosságban is könnyebb. Tehát bár igaz, hogy más nyelvek idő/haladás görbéje más alakú lehet, azért egyes nyelveknél a görbe csúcsa akkor is alacsonyabban van.
Németben a kiejtés egyszerű, angolban a kiejtés nehezebb. Angolban a nyelvtan egyszerűbb, németben (főleg a nemek miatt) kicsit nehezebb. De azért nem tennék olyan nagy különbséget közöttük.
ezt a hülyeséget már én is hallottam. az igazság az, hogy középfokról felsőfokra a legnehezebb eljutni minden nyelvben, mert ott már nagyon finomságokkal kell foglalkozni. akkor kezdődik az igazi tanulás, amikor magát a nyelvtant már megtanultad, és jön az, ahogy valójában beszélnek az emberek.
plusz a másik igazság, hogy a német nyelvtan sokkal memóriaigényesebb, mint az angol.
mindent egybevetve angolul sokkal könnyebb megtanulni szerintem. én tanár nélkül tanultam meg, csak gyakorlás útján, meg sokat olvastam, és simán megtanultam. nyelvtankönyveket sem kellett különösebben bogarászni. utólag visszatekintve nem hiszem, hogy némettel ezt meg tudtam volna csinálni, a némethez tanár kell (és nekem volt is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!