Melyik jobb/könnyebb? Olasz vagy francia?
Egyertelmuen az olasz!!!Logikus,konnyen tanulhato,ésszeru a nyeltanja is es az iras/kiejtes sem bonyolult!! En mind2 nyelven beszelek,olaszul tok autodidakta modon (egyedul,konyvekbol,szotarakbol tanultam meg,igaz,olaszba meloztam,tehat ez adot volt!)
Ellenben jelenleg 2eve franciaorszagban elek,a ferjem is idevalosi,de meg mindig vannak nyelvi nehezsegeim!! :(
a francia nyelv nagyon nehez,szamomra logikatlan,arrol ne is beszeljunk,hogy a francia azon keves nyelvek koze tartozik,ahol megtartottàk a 17.sz.-i tortenelmi irasmodot!! ezaltal az iras/olvasas/ertelmezes még bonyolultabb!!!
Szia!
Szerintem az olasz sokkal könnyebb.
Az írásmód is, a kiejtés, nyelvtan.
A francia nyelv nekem nagyon tetszik, de nagyon nehéz is.
az olasz könnyebb, de a franciával többre mész. Az olaszt csak Olaszországban beszélik, ezzel szemben a franciát Franciaországban, Belgiumban, Kanadában, Afrika több országában is.. és több országban tanítják idegen nyelvként.
Ha megtanulsz franciául, könnyebben elsajátítod az olaszt, spanyolt, latint, románt..
Neked kell eldöntened, mit szeretnél csinálni a későbbiekben, hová mész továbbtanulni, hol szeretnél majd dolgozni és esetleg melyik ország és nyelv érdekel jobban. Ha a hasznosságot nézed, akkor francia, ha a könnyebbséget, akkor olasz. Persze az olasz sem pofon egyszerű!!! Talán még annyira megtetszik, hogy abból fogsz érettségizni és felvételizni, majd tanítani is fogod.. ? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!