Hogy mondják angolul?
Sziasztok! Lennétek olyan szívesek segíteni? Hogy mondják angolul az alábbit:
Ezeket a dolgokat különféle nyereményjátékokon nyertem.
Köszönöm szépen:)
Én inkább úgy mondanám hogy -
I have been winning these things on a sweepstakes.
A simple past /won/ helyett present perfectet /have been winning/ kell használni!
I have been winning these things on a various sweepstakes.
Így helyes, kijavítottam saját magam mert kihagytam a various kifejezést.
Amit te használtál az nem Present Perfect hanem Present Perfect Continuous annak pedig itt vannak az esetei:
A múltban kezdődött, a beszéd pillanatában is folyamatban lévő, és a jövőben is folytatódó cselekvés kifejezésére. (I have been waiting for the bus for 2 hours.)
2. A múltban kezdődött, a múltban be is fejeződött cselekvés kifejezésére, aminek a jelenben is eredménye van és a múltbeli folyamatosságát hangsúlyozzuk.
Ø Lehet időhatározóval: I’m tired, because I have been working hard all day.
Ø Lehet időhatározó nélkül: I’m tired, because I have been working hard.
3. Hogyha az eredmény mellett a felháborodáson van a hangsúly. (Who has been eating with my spoon?)
Tehát nem igazán jó
2-es vagyok, a 4-esnek üzenném.
Abban igazad van hogy a continuous vagyis a folyamatosságra utaló szó kimaradt, az valóban igy helyes ahogy írtad, nem figyeltem. Viszont a használhatóság kritériumainál a felsorolásodban, amit az első helyen említettél, azt a mondat teljesíti mert nem csak a múltban történt máig tartó jövőben is folytatódó cselekményeknél lehet alkalmazni ezt a formát hanem a múltban történt de a jelenre közvetlen hatást gyakorló eseményekre is. És ez teljesül hiszen a múltban nyert de a jelenben is és a jövőben is örömét leli majd a nyereményében.
Zöld mancs a négyesnek.
Az "I have been winning" olyasmit jelentene, hogy itt ülök a félkarú előtt egész este, és csak nyerek és nyerek.... A mondat nem teszi egyértelművé, hogy a cselekvés le is zárult.
2-es, 3-as!
on a various sweepstakes…
AZ "a" nem kell ide! Tobbit mar megbeszeltek a tobbi valaszadok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!