Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol nyelvtanulás filmnézés...

Angol nyelvtanulás filmnézés útján. Mégis hogy?

Figyelt kérdés

Tehát a legtöbb helyen azt mondják, írják, tanácsolják, hogy a legkönnyebb módja az angol nyelv tanulásának az, hogy sok angol nyelvű filmet nézzünk angol felirattal. (Hozzáteszem középfokra készülök.)

Na de, ha beteszek egy 40 perces sorozatot, teljesen angolul, akkor körülbelül 70 perc mire végignézem, mert nagyon sok az ismeretlen szó és ugye ki kéne szótárazni. Én csinálok valamit rosszul?

2014. szept. 30. 07:55
 1/6 anonim válasza:
100%

Nem kell kiszótárazni, pont az a lényege, hogy úgy is megértsd a szöveget, a mondanivalót, hogy nem értesz minden szót. Idővel rájössz a jelentésükre magad is, illetve amit gyakran használnak, de fogalmad sincs, mit jelent, azt gyorsan a neten lefordíthatod. Ha középfokra készülsz, olyan sok ismeretlen szó csak nincs bennük, habár nemtudom, milyen sorozatot nézel.

Nekem nagyon sokat segített a filmnézés, habár elsősorban nem a nyelvtanulás miatt néztem őket eredeti nyelven, hanem mert utálom a szinkront. Angol felirattal én is el voltam veszve eleinte, mert a hallot szövegértésem nagyon gyenge volt, de aztán belejöttem. A következő lépés az, hogy leveszem a feliratot, mert megfigyeltem, hogy akkor is olvasom, ha mindent értek, nélküle viszont sokkal jobban kell koncentrálnom.

2014. szept. 30. 08:53
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell kiszótárazni és felirat sem kell. Nézd és kész.
2014. szept. 30. 09:07
 3/6 anonim ***** válasza:
Javaslom, olyan sorozattal kezdj, amit esetleg már láttál magyarul, így könnyen ki tudod következtetni a szavak jelentését. Eleinte angol felirattal nézz végig jó sok sorozatot, aztán már érezni fogod, hogy felirat sem kell. A szavakat nem kell kiszótárazni, esetleg 1-2 szót feljegyezhetsz magadnak, mikor rájössz a jelentésére, de az a jó, ha fejben van meg, nem papíron. A másik fontos dolog: ne csak szavakat jegyezz meg, hanem egész kifejezéseket, a kiejtést és a hangsúlyokat! Ne várd, hogy 1-2 rész vagy film megnézése után már látványos lesz a fejlődés, itt hónapokról, évekről beszélünk és sok-sok többévados sorozat megnézéséről. Én négy éve nézek sorozatokat angolul felirattal vagy anélkül, alapfokú angollal indultam, most csináltam meg a felsőfokú nyelvvizsgát anélkül, hogy angolt tanultam volna. Csak néztem a sorozatokat meg a híreket angolul. Persze ha emellett tanulsz is, hamarabb eljutsz a célig.
2014. szept. 30. 11:34
 4/6 Vree ***** válasza:

Szerintem jobb, ha nem összevissza nézel filmeket, hanem ugyanazt nézed meg többször, amíg fejből tudod idézni. Ilyenkor valószínűleg a nem értett részek is jobban "birizgálnak", hogy megtaláld a magyarázatukat, és jobban megmaradnak, miután azt megtaláltad.

Igazából én könyveket ajánlanám inkább. A TV-zés lehet, hogy jó szórakozás, de az információ nagy része képek formájában érkezik hozzád. Micsoda pazarlás! Ahol lehetne egy jó tájleírás, jellemzés, ott nem kapsz semmit. A befolyó infó nagy része használhatatlan, időveszteség.

A kiejtéshez/szövegértéshez persze szükséges, hogy élőbeszéddel is találkozz, de csak a mozizásos módszert egyedül azért nem ajánlanám.

2014. szept. 30. 11:57
 5/6 anonim válasza:

Na igen, olvasni nagyon jó és hasznos, angolul is, de attól, hogy elolvas 1000 oldalnyi választékosan megfogalmazott leírást még nem fog tudni beszélni. Erre jók az egyszerű megfogalmazású filmek, hogy beleivódjanak olyan kifejezések, amiket a mindennapi élet során használnak.

És ezért nem kell szótárazni sem, mert ha beszélget valakivel sem fog tudni szótárazni. Persze vissza tud kérdezni, de a film cselekményéből meg ki tudja következtetni, mit jelenthet az adott szó.

2014. okt. 1. 01:01
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

A mentalistát nèzem, azt már többször láttam magyarul, de elèg nehèz,de közbe mégis érdekel. A skynews-t szoktam még nézni, az érthetöbb sokkal.

2014. okt. 1. 06:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!