Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Orosz vagy német? (A többi lent)

Orosz vagy német? (A többi lent)

Figyelt kérdés
A sulimban jövőre bejön a második nyelv. Három nyelv közül lehet választani, a francia, a német és az orosz közül. A franciát már kizártam, így most a német és az orosz között vacilálok. Ti mit gondoltok melyik a jobb? Milyen érvek és ellenérvek vannak, az egyik és a másik mellett? A szüleim azt szeretnék, hogy németet tanuljak, nekem pedig az orosz jobban tetszik. Nagyon nehéz az orosz nyelv? Megbánnám? Bármilyen tanács, információ, vagy hasonló jól jönne. Előre is köszönöm a válaszokat.

2014. szept. 28. 13:28
 1/4 anonim ***** válasza:
Azt tanuld, amelyikhez kedved van, mert abban leszel jobb. Kb egyforma nehezek, mindkettő magolós. Nekem z orosz sokkal szebb. A hasznosságuk is kb egyforma, az angol után szerintem a többi európai nyelv már csak a második sorban van.
2014. szept. 28. 14:05
 2/4 anonim ***** válasza:
Ja és attól is függ a döntés, hogy milyen a tanár. Nem tudom, hányan tanítják nálatok ezt a két nyelvet, de az ő hírük is figyelembe veendő szempont.
2014. szept. 28. 14:06
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Így van, azt tanuld, amelyiket szeretnéd. Én középben oroszt szerettem volna, de angol-német volt, nem is kedveltem meg. Évek múlva, mikor sikerült - számomra - normális könyvet találnom, kedveltem meg az angolt. És végre indult orosz csoport is, igaz, 1 év múlva megszűnt érdeklődés hiánya miatt. De a lényeg, hogy egy kínlódás volt az angol, mert nem szerettem.

Lehet, hogy pislogni fognak, hogy miért orosz, nem Putyin a lényeg, hanem az, hogy egy olyan ország nyelve, amely felé országunk nyit politikailag. Nem mellesleg jönnek üdülni az oroszok, a némethez képest az orosz igen ritka nyelv, nem fognak potyogni a tolmácsok, a fordítók, a nyelvet beszélők.

Én is tanulom az oroszt, nehéz, mivel szeretem, tetszik a nyelv, szívesen áldozok rá az időmből.

Itt a gyakorin több ilyen téma is indult, nézz be más orosz nyelv című topicba. Nem elvetendő nyelv, bár a múltjuk szerint sokaknak az.

2014. szept. 29. 21:04
 4/4 anonim válasza:
Én angolt tanultam első nyelvnek, úgy mint te, másodiknak franciát, spanyolt, olaszt meg németet lehetett, én spanyolt akartam, de végül a németre rábeszéltek, és nem bántam meg. Első két évben nem igazán érdekelt, csak aludtam az órákon, aztán volt egy diákcserés program pár napra, és akkor valahogy megfordult az egész, egy év múlva nyelvvizsgáztam is. Én nem találtam magolósnak, a hangzása tényleg csúnyább mint az orosznak (mellesleg most a spanyol meg az orosz közt vacillálok), de lehet szépen is beszélni szerintem ezt a nyelvet is, ahogy az összes többit is. Szerintem is lényegében csak azt döntsd el, hogy melyik tanárnak van jobb híre, és melyik érdekel jobban. Orosz jól jöhet a későbbiekben így elnézve a mai politikai viszonyokat, a német pedig akkor hasznos, ha valami német központú cégnél helyezkedsz el, egyébként meg az angol az első számú nyelv, amit tudni kell leginkább.
2014. okt. 22. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!