Mit jelent a "prewired day (s) "?
Figyelt kérdés
Néztem már sok helyen,de nem találtam pontos kifejezést erre. Köszi a választ előre is!2014. szept. 21. 16:52
1/3 anonim válasza:
Mivel ez a dolog egynyelvű szótárakban sem szerepel, ezért én azt javaslom, hogy a fantáziádra és a legjobb értelmezésre hagyatkozz. Az egyértelmű, hogy ez átvitt értelemben szerepel. Ugyebár ez a drótok/kábelek (előre bedrótozott) analógiájára megy.
'pre-' előtag az ugyebár az ilyen 'előre' valami dolgok (időben). Előre elrendezett, például. 'wire' igének meg van ez az összedrótozós jelentése:
"to fasten two or more things together using wire".
Ezt a kettőt használva te is rájöhetsz, hogy a 'prewired' az leginkább azt jelenti, amikor le van fixálva, hogy mit fogsz csinálni egy nap. Az, hogy erre magyar megfelelőt találj, az a te dolgod, kontextustól függően találj ki rá megfelelőt. Itt egy szemléletes bejegyzés:
2/3 chtt válasza:
Nem vitatkoznék az egyes hozzászólóval, mivel én sem találtam rá semmi igazit, viszont több olyan találat is van, amely azt engedi sejtetni, hogy az internet előtti időkre utal. Mondom, nem biztos, de akadnak ilyen találatok (pl.: "he pre-wired days, when we had to write notes on scraps of paper.//I loved getting the magazine in the mail, seeing what was in store that issue, especially in the pre-wired days when there was no way of knowing the contents in advance.")... elképzelhető, hogy több jelentése is van.
3/3 A kérdező kommentje:
Igen,valószínű az internet előtti időkre utal. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2014. nov. 25. 23:15
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!