Ha szlovákul tanulok használ ha csehül nézek filmet?
Bocs elküldtem véletlenül mielőtt befejeztem volna.
Cseh teljesen más nyelv, sokat nem fog segíteni a tanulásban. A netten keresgél és érdeklődj biztosan, lehet teljes Szlovák filmeket is szerezni.
Meg próbálkozz Szlovák honlapokon.
Szia!
Azért annyira nem más nyelv, borzalmasan hasonló. A csehek és a szlovákok tolmács nélkül is megértik egymást.
Te tudsz szlovákul vagy csehül?
Attól függ, mennyire beszélsz már szlovákul. Én 10-12 éves koromban még nem igazán értettem a cseh filmeket (ekkor már 6-7 éve tanultam szlovákul), persze gyerekként azért más, mint felnőttként.
Ha van szlovák felirat, akkor próbáld azzal, és neten keresgélj filmeket.
Hát a csehet értik a szlovákok mivel nekik az lényegébe olyan mintha vmi erős tájszólás lenne.
Mint ahogy az amerikai angolok is értik az ausztrál angolt... de mondjuk egy olyan ember akinek nem anyanyelvi szinten beszél angolul, az austrál nagyon nehezen érthető... tehát ahhoz tényleg nagyon jól kell tudni a nyelvet.. ugyanúgy ha már a szlovák nagyon jól megy akkor a csehet is könnyen megérted..
Meg alapból sokszor más a ragozás a csehben, szóval ha csak most tanulod a szlovákot akkor szerintem csak összezavarna.
Am én is egy cipőben járok veled, most tanulom a szlovákot és egy csomó filmet kerestem már de sokszor a szlovák tv-ben cseh szinkronnal adják a filmeket.. (pl a simpsons-t akartam szlovákul nézni de az csak cseh szinkronnal van...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!