Melyik nyelv jobb a Spanyol vagy az Olasz?
A spanyol azért jó, mert Spanyolországon túl Dél-Amerikában [kivéve Brazíliában] mindenütt érvényesülhetsz vele, ha hosszútávú céljaid vannak a nyelvvel;
Viszont valóban, az olasz egyetemekre való kijutás közeli, népszerű, klassz dolog. Illetve szerintem, ha előbb-utóbb szeretnél a latinnal is ismerkedni, az olasz jobb választásnak tűnik.
Én olaszt tanulok, de szerintem mindkettő élvezetes nyelv, szeretnék megtanulni spanyolul is. Nyilván az olaszt ajánlom.
Ha németül tanulsz, jó hír lehet, hogy olasztanárom szerint, aki kint élt jópár évet, a német-olasz párosítás remek lehetőségeket ad pl. tolmácsolásban, mert ritka az ilyesmi még.
Az olasz 4 országban (abból 2 törpeállam) hivatalos nyelv, a spanyol 20 országban (és további 3-ban széles körben használják). Az olaszt kb. 60 millióan beszélik, a spanyolt kb. 300 millióan. Tehát a spanyol sokkal hasznosabb, a jövő egyik nyelve.
Egyébként a 2 nyelv ugyanolyan, kb. 80% egyezés van köztük, vagyis ha az egyiket megtanultad, a másikat ekkora "árengedménnyel" kapod. Mindkét nyelv nagyon egyszerű, az olasz egy hajszállal bonyolultabb talán.
Persze ha már eldöntötted, hogy Olaszországba mész, akkor logikusan az olasz mellett kell döntened. Ha ez nem lenne, én a spanyolt javasolnám.
Spanyolt tanultam 3 évig (spanyol ajkú tanártól). Azért azt nem mondanám, hogy baromira egyszerű...
Ja és aranyos ábránd az olasz egyetemen való tanulás. De azért kívánom, drukkolok, hogy sikerüljön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!