Melyik nyelv vizsga a jobb?
Később szeretnék majd angliába menni, és nem tudom, hogy melyik nyelv vizsga típust fogadják el ott. Melyik lenne a jobb?
Zöld út, IELTS, Euro
2. Várható-e, hogy bizonyos vizsgaközpontoknál tett nyelvvizsgákról kiállított bizonyítványok más, Magyarországon tett nyelvvizsgákkal szemben előnyt élveznek? (Pl. Cambridge-i nyelvvizsgát elfogad egy külföldi munkaadó, de ITK ORIGO központban tett nyelvvizsgát nem.)
A közösségi jog lehetővé teszi, hogy az elismerést végző hatóság a külföldi, esetünkben a magyar munkavállaló bizonyítványának vagy oklevelének elismerését az adott ország nyelvének ismeretéhez kösse, amennyiben a munkakör betöltése (pl. tanár) nyelvtudást igényel. Ezekben az esetekben a nyelvtudás igazolására szolgálhat - többek között - valamennyi, Magyarországon szerzett, államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvány. Az eljáró hatóság nem írhatja elő, hogy csak az egyik vagy másik nyelvvizsgaközpont bizonyítványát fogadja el, vagy csak az adott országban letett nyelvvizsgát ismeri el.
Az Európai Gazdasági Térségben munkát vállalni szándékozók nagy része azonban olyan, ún. nem szabályozott szakmában kíván elhelyezkedni, amely nem teszi szükségessé a képzettséget tanúsító okiratok formális elismerését. Ezekben az esetekben a munkáltató dönti el, hogy az illető megfelelő képzettséggel és nyelvtudással rendelkezik-e a munkakör betöltéséhez. Számítani lehet arra, hogy a munkaadó a nyelvtudás megítélésénél előnyben részesíti az általa ismert - nagy valószínűséggel - nemzetközi nyelvvizsgákat.
Forrás: [link]
Szóval valamihez elég a sima középfokú (illetve felső), de van, amihez nyilván szakmai kell, de mindegy, hogy hol teszed le.
Nem mellesleg a nyelvvizsgát egybe írják...
Jó, gondolom már te is hibáztál írásban...
Kösz a választ.
elöször is, én azt mondom, mit er a nyelvvizsga, ha nem beszeled a nyelvet? Mindenhol meg fognak hallgatni, és mondjuk attol mert nylevvizsgad, nem biztos h felvesznek.
A zöldút-rol én pl. csak rosszakat hallottam, a leghulyebb embernek is sikerul. Szoval ha csak a papir kell, akkor mehetsz barhova, de ha a nyelvet is szeretned tudni, akkor én javaslom a BME vagy Rigo utcai nyelvvizsgakat.
Hülyeséget mondott az egyik válaszadó... Külföldön azt se tudják hogy mi az a BME vagy origó... wc-papírnak se jó.. magyarországon persze neves nyelvvizsgának számít,de te írtad, hogy külföldre fogsz menni.
Azzal viszont egyetértek, hogy nem az a legfontosabb, hogy elgyen róla papírod, hanem hogy ha egy állásinterjú angolul zajlik miután kijelentetted hogy tudsz angoulul, akkor helytállj.
Amúgy ECL, TELC amiket elfogadnak külföldön(pl.)
De ezeknél sokkal sokkal nevesebb pl a Cambridge... a bibi ottvan hogy a cambridge nem akkreditált(de ennek nézz utána, nem vagyok 100%ig biztos benne)
sok sikert.
Jókor írok, de hátha másnak hasznos
A te helyzetedben ne vesztegesd az időd olyan nyelvvizsgával amit külföldön nem ismernek.
Egy biztos, beszélni kell tudnod nem papírt lobogtatni. Ezt komolyan mondom... ha viszont beszélsz olyan szinten, hogy biztonsággal mozogsz angol nyelvterületen még ha munkáról legyen is szó, akkor mi az akadálya egy "neves" cambridge nyelvvizsga letételének, így papírod is lesz a nyilvánvalóról ha tényleg szükségét érzed.
Furán nézek az olyan emberekre akik papíron középfokon beszélnek idegenül, de nagyon büszkék magukra. Szerintem neked ne ez legyen a cél, ellenkező esetben csúnyán belebukhatsz a külföldi tervekbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!