Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Holland, francia vagy olasz?

Holland, francia vagy olasz?

Figyelt kérdés
Jelenleg németet, és angolt tanulok, mindkettő jól megy. Miután sikerülnek a nyelvvizsgáim, szeretnék egy újabb nyelvbe belefogni. A hollandra, franciára, vagy az olaszra gondoltam. Melyik nyelvet éri meg tanulni a legjobban? Melyik nyelv lenne a legkönnyebb?
2014. szept. 5. 22:39
 1/5 anonim ***** válasza:
47%
A holland lenne a legkönnyebb, mivel a holland az az angol és a német keveréke. A másik két nyelv az újlatin nyelvcsaládba tartozik, így azok nem feltétlenül mennének jól, ha te germán nyelveket tanultál eddig.
2014. szept. 5. 22:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Sokat mozgok holland és francia anyanyelvi környezetben, jómagam angolul és németül beszélek, és most tanulom a franciát is. Utóbbi azért jó, mert a világon igen sok helyen megértik (Franciaország, Belgium, Kanada, stb.) Ebből pedig könnyű megtanulni olaszul is, nagyon hasonló a kettő. :) Ellenben a holland kevésbé. És, meg kell mondjam, szörnyen hangzik élőben, hát még leírva... :D
2014. szept. 5. 23:22
 3/5 anonim ***** válasza:
A francia szerintem is jobb, és hasznosabb is.
2014. szept. 6. 09:58
 4/5 anonim ***** válasza:

Én német nyelvvizsga után még tanulom az angolt, és nemrég kezdtem el az olaszt is. Igen, újlatin, rengeteg rag, ilyen-olyan végződés, de szerintem nem olyan veszettül nehéz.

Azt hiszem a franciával képtelen lennék megbirkózni, nem is a nyelvtannal inkább a kiejtéssel.

A hollandot nem ismerem, de egyszer egy holland ismerősünk vendégségbe jött, és tényleg sok mindent megértettem. (akkor még csak a német és az angol alapján) Egyszóval, lehet, hogy ez lenne a legjobb választás.

2014. szept. 13. 09:06
 5/5 anonim ***** válasza:
ha tudsz franciául vagy olaszul akkor megérted a többi újlatin nyelvet is, bár nem igazán tudom hogyha neked tanult nyelv akár az olasz akár a francia, akkor is így van-e hogy érted őket, nekünk román anyanyelvűeknek nem okoz gondot egyik újlatin sem. A kérdésedre válaszolva pedig a német-angol után a holland lenne a legkönnyebb. Esetleg próbáld meg a román, szép nyelv :)
2014. szept. 13. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!