Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan gondolkodjak "angolosan"?

Hogyan gondolkodjak "angolosan"?

Figyelt kérdés

Amikor beszélni, vagy írni próbálok a tanáraim szerint mindig magyarul gondolkodom.

Hogyan gondolkodjak "angolosan"? Milyen az az "angolos" gondolkodás?

2014. szept. 4. 13:21
 1/8 anonim ***** válasza:

Na látod ez a gond. A tanárok megmondják,hogy mi a gond,de azt nem, hogy hogyan?

Még én se vagyok azon a szinten,de ahhoz folyamatosan angolul kéne próbálnod magad kifejezni. Tehát nem magyarul elmondani magadban,hogy mi van,majd lefordítani angolra..

2014. szept. 4. 14:54
 2/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, na tehát szerintem a lényeg,hogy ne magyar szöveget fordíts angolra,hanem csak angolul próbáld meg elmondani. Látsz valamit, csinálsz valamit,akkor azt angolul, ne legyen mellette ott a magyar..szerintem..
2014. szept. 4. 14:56
 3/8 anonim ***** válasza:
Olvass rengeteget, bármit, nézz filmeket.
2014. szept. 4. 15:12
 4/8 anonim ***** válasza:

Előző: nekem a bármivel azért fenntartásaim vannak. Nem visz nagyon félre,ha filmeket nézek csak úgy találomra? Elég sok az informális rész. Nem kéne előbb a "szép/hivatalos" verziót jól tudni?

Olvasni is szerintem olyan lenne jó,ami szépen van írva.

2014. szept. 4. 16:21
 5/8 anonim ***** válasza:
Ugyanazt a gondolatot másik szemszögből, más kifejezésmóddal közelíted meg angolul.
2014. szept. 4. 16:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Válasz a megszólíttatásomra: a kettő nem zárja ki egymást. Én konkrétan csak azt olvasom és nézem, ami szépen van írva. És ez elég baj, mert a kevésbé elit stílusréteget meg se értem, pedig a nyelvtudás nem csak az akadémiai magasröptű nyelvezetet jelenti. Mindenki úgy beszél, olyat néz, amilyen az ő egyénisége, amilyen közegben ő jól érzi magát. Egyébként a nyelvvizsga sikerét ez nem befolyásolja, mert biztos, hogy nem fog a vizsga megilletődött perceiben szlenget használni, el lehet azt különíteni.
2014. szept. 4. 16:53
 7/8 chtt ***** válasza:

Gimiben kezdtem az angolt, és a tanárunk először gyerekverseket, dalokat hozott. Szerencsére a mi időnkben még nem volt divat azon szenvedni, hogy ez ciki vagy sem. Később, a délutáni foglalkozásokon feliratos filmekre vitt el minket (akkoriban még nemigen volt video, dvd meg pláne nem). Azt mondta, ha csak egy szót megtanultunk belőle, már megérte. Persze többet is megtanultunk, de akkor is. Nem stresszelt.

Amúgy meg csatlakozom a 3./6. hozzászólóhoz.

Ha eddig azt hittem, hogy tudok angolul, nyugodtan sutba dobhatom ezt a hitemet. Az eddigi "szépirodalmi" szövegek helyett most összefutottam egy szlenggel és káromkodással teli szöveggel. Ne tudd meg, mit szenvedek, és hányszor állok fel úgy az asztaltól, hogy NEMÉRTEEEM!!! (bocs a kiabálásért, de a valóságban is sikoltozni szoktam:)

Szóval olvass és nézz nyugodtan bármit... eleinte szépecskét, később esetleg csúnyácskát... :)))

2014. szept. 4. 20:15
 8/8 chtt ***** válasza:
Ja, hogy a kérdezőnek is válaszoljak. Az angolos gondolkodás megjön a gyakorlattal. Minél többet angolozol, minél többet tudsz, annál gyakrabban veszed majd észre, hogy nem magyarról fordítottál, hanem eleve angolul gondolkodtál. Klassz érzés, szeretni fogod. Sok sikert hozzá! :)
2014. szept. 4. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!