Hogy érdemes angolul így tanulni?
Elhatároztam, hogy elkezdem olvasni a Harry Potter könyveket angolul, hátha tudom fejleszteni egy kicsit magam.
Nos, először buzgón egy kis szótárfüzetbe is elkezdtem kiírkálni a szavakat, de rájöttem, hogy sosem érek a végére, mert sok idő. :D
Szóval elég, ha csak megnézem mi az az adott szó és olvasom tovább, vagy folytassam így, és írkáljam kia szavakat?
szerintem ne regénnyel kezdd, mert annyira nehéz, hogy könnyebb feladni.
cikkeket kell olvasni.
én spec. nem szoktam kiírni, mert olyan az agyam, hogy általában rögtön vagy max 2 utánanézés után megjegyzem.
de ez emberfüggő.
az angolban az a könnyű, hogy nincs nyelvtani nem.
ezért szerintem a szótárfüzetnek sincs olyan sok értelme, ha amúgy a szavakat meg tudod jegyezni.
Legyen a folyamatosság a szempontod. A másik fontos dolog az legyen, hogy megértsd, amit olvasol.
1-2 cikk naponta az nem rossz. Csak ennél semmiképp ne add alább, mert így fognak megmaradni a szavak és kifejezések, ha folyamatosan olvasol.
Igazi regényeket én csak és kizárólag azoknak ajánlom, akik nagyon magas szinten vannak. Először inkább cikkek, ott megfelelően van használva a nyelvtan is minden esetben, kevesebb a nagyon informális dolog, stb.. Esetleg könnyített, direkt nyelvtanulásra kiválasztott regények, amikkel próbálkozni érdemes.
Köszönöm a válaszaitokat!
És honnan tudnék ilyen cikkeket szerezni?
Interneten mit ajánlotok? Esetleg van valami online TheNewYorkTimes, vagy valami hasonlók?
á nem. én a mindbodygreen-t szeretem olvasni, de régebben mindig a yahoo newsból válogattam, és csak olyat, ami érdekelt.
igazából ha van valami téma, ami fontos neked, akkor abban keress valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!