Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Vélemények BME nyelvvizsgáról?

Vélemények BME nyelvvizsgáról?

Figyelt kérdés
Sok jót hallottam róla és azért érdeklődnék. Nektek elsőre sikerült?

2014. aug. 25. 17:20
 1/3 anonim ***** válasza:
2014. aug. 25. 17:56
 2/3 anonim ***** válasza:

Ma volt a szóbelim. Angol felsőfok. kb. 4 teremben folyt a szóbeliztetés, termenként 2 vizsgáztató, és egy vizsgázó.

Volt, aki sírva jött ki a teremből. Sokat számít, kiket fogsz ki. Mindenki nyugtatgatott, hogy majd segítenek kérdésekkel, kedvesek lesznek, ilyesmi. Lófszt. Az én vizsgáztatóim "Jó zsaru, rossz zsarut" játszottak, csak az egyikük beszélt, ő pozitív visszajelzéseket "küldött", a másik végig rázta fejét.

Folyékonyan, akadozás nélkül, érthetően, a témához kapcsolódóan beszéltem, mégis úgy érzem, meghúznak. Rettentően ellenszenves volt a "rossz zsarut" játszó vizsgáztató.

A szóbeli előtt több vizsgázó is angolul beszélgetett egymással. Hallottam őket, nagyon jól ment nekik, és ők is letörve jöttek ki.

Az írásbeliről nem tudok nyilatkozni, ha eszembe jut, holnap írok arról is.

Az biztos, hogy a szóbelire nagyon fel kell készülni, és még akkor is azt éreztetik veled, hogy valamit elrontottál. Gondolom a vizsgáztatón is múlik a dolog.

A lényeg, hogy nagyon feküdj rá a szóbelire, nem szabad kedves, segítőkész vizsgáztatókra számítani, mert megszívod.

Sokat segít, ha átnézed az előző évi, szóbelin előforduló témaköröket, majd valakivel "próba-vizsga" szerűen végigmész mindegyiken, de ez is csak a rutin miatt hasznos.

2014. aug. 27. 14:08
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ha tudsz írj az írásbeliről is!:)
2014. aug. 27. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!