Mi a nyelvtanulás legcélravezetőbb módja?
Na de miben? Mármint mire kéne leginkább ráfeküdni?
Meg ugye mindig mondják, hogy nézzen az embre filmeket, de ha nem értem őket, akkor később hogy fogom? csak kitalálom a szavakat, vagy ez hogy működik?
Ha nincs kivel beszélgetnem életben, akkor mit tegyek?
Egyénfüggő. Nekem a leggyorsabb mód (legalábbis angolul félév alatt középszintre így jutottam el) az volt, hogy beszerettem egy angol nyelvű könyvet/könyveket (Harry Potter) és elkezdtem fordítani. Az elején elég nyögvenyelős, de valamit valamiért. A szókincs így nagyon gyorsan fejlődik, illetve gyorsan megszokod a mondatszerkezeteket. Így nem kellett nyelvtant magolnom, a nyelvtani szabályokat pedig úgy sem kérdezi senki.
Ez mellett sorozatokat, filmeket angolul nézek. Kezdésnek egy régi kedvenc rajzfilmsorozatomat néztem, mert annak könnyű volt a nyelvezete (az elején ezt is szótáraztam).
Az egyedüli gond, hogy elég akcentussal beszélek.
Szótárazás, a munkát az ilyen módszerekkel sem lehet megúszni, maximum kisgyerekként amikor fogékony rá az agy.
A beszédet jelenleg külföldi beszélgető partnerekkel fejlesztem, vannak külön erre a célra oldalak.
A legcélravezetőbb a veríték kibocsátás. :)
Fentebb már írták, olvasás, ami az elején kínlódás, később meg szórakozás IS. Aztán rádióhallgatás.
Én még azt csináltam, hogy a szótárfüzetet gépre vittem, és így nem hordtam magamnál mindet, hanem csak az utolsó leckére vonatkozó lapot, amit bárhol elő lehet venni, bárhová begyűrni, és nem baj, ha elhagyod. (Ez még a DOS-os Word idejében volt, átprogramoztam a nyomtatót a kiejtési szimbólumokra... :D )
Ezen felül diktafonra mondtam, és néha visszahallgattam. Volt sűrűn, mikor idő hiányában csak akartam, de a diktafonra mondás is fél tanulás. Ma már mindenkinek a telefonja alkalmas erre.
Azzal nem értek egyet, hogy a nyelvtan hanyagolható, azt párhuzamosan kell studérozni. Szerintem, ha regény olvassa közben időnként nem tűnik fel, hogy: hopp, ezt miért így mondja, akkor még baj van. Nem árt valaki, akitől mindent lehet kérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!