Magyar angol sos! Nagyon közel lakok az iskolámhoz. I live very close to my school? Ez jó?
Akkor légyszíves nézd már meg a szótárban... xD
near jelentései:
# közel
# közelben levő
# közeledik
# közel fekvő
# közeli
# közelít
# közel levő
# közelről érintő
# közvetlen közel
# majdnem
# már majdnem
Szerintem te a next-tel kevered...
Ha meg annyira tudsz mindent, akkor miért kérdezed?
A "near"-el is ki lehet fejezni hogy közel, de nem úgy hogy a fenti mondatba a "close" helyére tesszük, hanem így:
"I live in the near of my school."
Ha viszont hangsúlyozni akarjuk hogy nagyon közel, akkor valóban szerencsésebb a "close"-t használni, mivel ez jobban kifejezi a közvetlen közelséget, hiszen olyan jelentése is van hogy szűken, szorosan, ("szorosan közel").
Tehát a mondat amit írtál tökéletes.
Nem tudom honnan szedtem. Egyszerűen csak ez jutott eszembe. De elbizonytalanítottál, már-már megijedtem, hogy ilyen nem is létezik.
Ezért kicsit rákerestem, pl itt a kép címében van:
Aztán ahogy nézegettem a találatokat, rájöttem hogy hülyeséget írtam mert ezt ilyen igével nem is lehet használni, csak esetleg létige után állhat, pl.:
'The shops are in the near of the hotel.'
De leggyakoribb ige nélküli kifejezésben mint ahogy a kép címében is van.
Ejjaj... hibáztam. Na mindegy, az már biztos hogy még egyszer nem fogom elkövetni ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!