Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Lehet csak a 2. idegennyelvből...

Lehet csak a 2. idegennyelvből érettségizni?

Figyelt kérdés
Gimnáziumba járok, 2 nyelvet tanulok. Angolt és németet.Az első nyelvem angol, tehát általános iskolában angolt tanultam. Most németből szeretnék nyelvvizsgázni és érettségizni is, mert ez később előnyösebb lenne számomra.Az angol tanárunk borzasztó, semmit nem tanulunk. Kérdésem az , hogy muszáj-e angolból leérettségiznem, ha nem akarok?

2014. aug. 8. 18:16
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem muszáj. Érettségire való jelentkezésnél kapsz majd egy papírt, azon be kell majd írnod, hogy német idegen nyelvből érettségizel, és kész.
2014. aug. 8. 18:27
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem angol volt a második nyelvem és abból érettségiztem. :) Te döntöd el miből szeretnél, nem fog beleszólni senki.

Sok sikert!

2014. aug. 8. 18:31
 3/4 A kérdező kommentje:
Jaj de jó, ennek most nagyon örülök, köszi a válaszotokat! :))
2014. aug. 8. 18:33
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Abból érettségizel amiből szeretnél.

Mi tanultunk németet és spanyolt, iskolában még volt latin és orosz oktatás. Próbáltak meggyőzni a tanárok, hogy angolból nem érettségizhetek, de mikor angolt írtam a jelentkezési lapra már nem tehettek semmit, el kellett fogadniuk.

2014. aug. 8. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!