Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Egyszerre két nyelvből lehet...

Egyszerre két nyelvből lehet érettségizni?

Figyelt kérdés

Sziasztok !

Jövőre megyek érettségi és most kaptam lapot, hogy miből akarok érettségizni, ugye a Magyar, Történelem, Matematika + 1 idegen nyelv a kötelező, de nekem már van angol nyelvvizsgám, de ugye ettől függetlenül kell érettségiznem angolból is. És még választott tantárgyként lehet németből érettségizni, vagy a kettő nem zárja ki egymást ?

2014. máj. 11. 17:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen, lehet. Egyik barátnőmnek van angolból nyelvvizsgája, de érettségizett angolból, meg németből is, emelt szinten.
2014. máj. 11. 18:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem értem, miért ne lehetne.
2014. máj. 11. 18:07
 3/5 anonim ***** válasza:
58%
nem kötelező angolból érettségizni,1 nyelv kötelező és az 5. lehet más tárgy is /pl. földrajz, biosz stb./
2014. máj. 11. 18:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Lehet, persze. És sokkal jobb választás - szerintem - mintha "pluszba" készülsz egy tárgyból. Én is angolból és németből érettségiztem.
2014. máj. 11. 18:41
 5/5 anonim ***** válasza:
Nemcsak hogy lehet, de ha erős vagy nyelvekből, akkor kifejezetten előnyös, mivel a nyelvi érettségire kell a matek mellett a legkevesebbet készülni közvetlenül. Ha végig odafigyeltél és megtanultad az anyagot, nincs sok konkrét tanulnivalód. Ez nem a töri vagy a biosz, ahol vizsga előtt kell átismételni az egész anyagot. Ráadásul a szóbeli is pörgősebb, mert nincs felkészülési idő, ami minimum fél óra, de a gyakorlatban inkább egy. Ezért a két nyelvvel könnyebb érettségit és gyorsabban lezavart szóbelit érhetsz el.
2014. máj. 11. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!