Mitől függ, hogy ein vagy eine? Meg mitől nőnemű egy tárgy? :D
Figyelt kérdés
Ilyen részes eset meg ilyen elnevezéseket magyarul sem értem. Inkább azt, hogy angolul vagy magyarul minek felel meg.2014. aug. 7. 12:00
1/7 anonim válasza:
a részes eset magyarul a -nak, -nek, vagyis "vkinek a részére"
akkor eine, ha a tárgy névelője die. fogadd el, hogy nőnemű, nem számít, hogy miért az.
2/7 A kérdező kommentje:
Így gondoltam én is, bemagolom és cső, ha meg akarom érteni beleőrülök. :D Köszönöm a választ.
2014. aug. 7. 12:08
3/7 anonim válasza:
Ein - der / das
Eine - die
A nemeket igen, be kell magolni. De ha ez megnyugtat, a németek sem mindig használják őket jól. :-)
4/7 anonim válasza:
Egyébként elég logikátlan a dolog, mert a Mutter die (ez mondjuk logikus), a Mädchen (lány) das, a Rock (szoknya) pedig der. Szóval magolni kell... :-D
5/7 anonim válasza:
Nekem a kedvencem még mindig a nőnemű kolbász:
die Wurst, die Würste
6/7 A kérdező kommentje:
A lány fordítására miért jó mind a kettő?
die Maid, das Mädchen
2014. aug. 7. 13:28
7/7 A kérdező kommentje:
Duolingózom és magyarázat nem mindig van.
2014. aug. 7. 13:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!