Érdemes-e angolból emelt érettségit csinálnom?
Egy éve fejeztem be a gimnáziumot, de akkor nem jelentkeztem egyetemre, most viszont szeretnék. A probléma az, hogy nem lesz elég pontom az államilag támogatottra, ezért gondoltam, hogy emleten érettségizek valamiből. Ha angolból már van C1-es nyelvvizsgám és csinálnék belőle emelt szintű érettségit is akkor a pontszámításnál mindkettőre kapnék ponot? Vagy az gond, hogy egy nyelvből lenne mindkettő?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Elég, ha elolvasod a felvi.hu-t vagy írsz nekik, ebben az egyetem nem kompetens.
"Amennyiben a jelentkező egy adott idegen nyelvből egyidejűleg nyelvvizsga és emelt szintű érettségi vizsga alapján is jogosult lenne többletpontra, akkor a többletpontokat csak egyszer, a számára kedvezőbb pontszámot biztosító jogcímen kapja meg."
( [link]
Ötös, annyira értetlen vagy... -.-
Egy tudásért (az angol nyelvtudás ez esetben) csak egy jogcímen (OKTV, érettségi vagy nyelvvizsga) jár pont.
Az emelt szintűsök is megkapják a +28 pontot, ha nem felvételi tárgy a nyelvi érettségi, tehát nem járna még a +50 pont is. Ugyanis a +50 pontot akkor kapja meg a jelentkező, ha "érettségi pontjait az emelt szinten teljesített vizsgaeredmény alapján számítják" (tehát felvételi tárgyakról van szó). Tehát pl. hiába van cseh nyelvből emeltem, nem kapom meg az 50+ pontot, mert pl. anglisztikán csak a latin, a francia, az olasz, az orosz és a német a felvételi tárgy az angol emelt mellett. A +28 pontot viszont megkapom azért, mert az emelt cseh érettségimért kaptam egy cseh középfokú nyelvvizsgát.
Itt van rendesen a link:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!