Érdemes két emelt érettségit csinálnom?
Jelenleg biológiát és történelmet tanulok emelt szinten. Budapestre A Bárczi-ra szeretnék menni gyógypedagógiai szakra, esetleg akiknek van tapasztalata vagy ide járnak egyetemre azok véleményére lennék kíváncsi. Ha mindenképpen ide szeretnék járni, akkor fontos megcsinálnom mind a két emeltet, vagy elég csak a biosz?
Előre is köszönöm
A töri emeltet oda nem fogadják el, csak a magyart és az angolt vagy bioszt. Tehát a magyart mindenképpen nézik a te esetedben, azon kívül meg amelyik tárgy jobban fekszik számodra: angol vagy biosz.
Én idén jelentkeztem, és e szerint magyar emeltet csinálok, illetve angolból nyelvvizsgázom a pluszpontok miatt (is). Amúgy idén (még) nem kötelező emeltezni, de nyilván a jobb pontok miatt érdemes legalább egyből. Sajnos a magyar emelt elég nehéznek tűnik, de szerintem megtanulható és kivitelezhető. Ha viszont te jobb vagy angolból vagy bioszból, akkor az egyikből érdemes lehet emeltezni. Így pl. magyarból nem muszáj. De azt ne felejts, hogy a magyart mindenképpen nézik.
Ha még van időd az érettségiig (gondolom nagyjából 11-es lehetsz), akkor már most érdemes ezekre a tárgyakra rágyúrni. Sok sikert hozzá, és sztem a gyógyped jó irány. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!