Melyik nyelvet válasszam és miért?
Németet semmiképp,kivéve ha N.o./Ausztriában akarsz lakni.Máshol alig beszélik.
Az orosz a cirill betűk megtanulása után már könnyű. A nyelvtana nagyon egyszerű (szerintem),a szavak dallamosak és jól tanulhatók.
A franciánál szerintem az igeidőkbe bele lehet zavarodni kicsit,viszont szép nyelv és több helyen érvényesülhetsz vele.
Spanyolt nem sokat tanultam,de elvileg sok helyen beszélik és nem annyira nehéz.
Eléggé elfogult vagyok a német nyelvvel kapcsolatban, de szerintem ezt válaszd. Magyarországon elég nagy kereslet van rá, főleg ha valaki a turizmusban szeretne dolgozni. Spanyolról és a franciáról sajnos nem tudok nyilatkozni, ezeket még sosem tanultam, bár mindkettőt szeretném. Viszont ha választanod kell, a franciát tedd az utolsó helyre.. Itthon bármelyik másikkal könnyebben tudsz érvényesülni. Oroszt nem túl régóta tanulok, de annyit már én is leszűrtem, hogy a nyelvtana nem kevésbé kacifántos, mint a németé. Annyi biztos, hogy ha ez mellett döntesz, sok energiát kell belefektetned.
2. válaszoló - 4 olyan ország van Európában, ahol a hivatalos nyelv a német. Ezen felül több olyan európai ország, ahol a német nyelvtudással is érvényesülni lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!