Hogy mondom angolul, hogy "egész nap elkerüljük egymást"?
Gondolkoztam, hogy lehet-e valami köze az avoid szóhoz... de végül arra jutottam, hogy nem tudom. :D Kérlek csak olyanok válaszoljanak, akik jól tudnak angolul és biztosak a válaszuk helyességében. Google fordítóba én is be tudom írni.
Köszönöm a segítséget.:)
Milyen ertelembe?
Direct elkerules - avioding
vagy veletlenre gondolsz?
Az 'avoid' az jó, hogyha a felek tesznek azért, hogy elkerüljék egymást, tehát szándékosan kerülik egymást.
Ha a véletlenséget szeretnéd hangsúlyozni, akkor használhatod a 'bump into'-t vagy a 'run into'-t tagadással együtt.
2-s válaszoló, te pedig szimplán adhatnál magadra egy kicsit.
------
"Milyen ertelembe?"
-> Helyesen 'értelemBEN' lenne.
------
"Direct elkerules - avioding"
-> Nem érdemes 'Hunglish'-t használni, amikor megpróbálsz elmagyarázni valamit. Plusz annak nem "aviod"-nak, hanem 'avoid'-nak kellene lennie.
------
"vagy veletlenre gondolsz?"
-> A mondatokat nagybetűvel kezdjük.
------
Az nem kifogás, hogy IPhone-t, mobil-t, vagy valami hasonló csodát használsz. Az sem, hogy sietsz. Ezt csak azért írom, mert az emberek szeretnek ilyen kifogásokkal élni (tisztelet a kivételnek).
"We haven't been in touch all day."
Hasonló. Ennek nincs jelentésbeli árnyalata, ez egy általános mondat. Olyasmit jelent, hogy:
'Egész nap nem voltunk kapcsolatban egymással.'
'Egész nap nem érintkeztünk.' (se telefonon, se máshogy)
A biztos forrásnak megteszi az egynyelvű szótár. 'bump into' és 'run into' is véletlenszerűséget feltételez, nem eltervezett dolgot.
A telefonos dologra én azt szoktam mondani, hogy:
Nem kerget a tatár, ráér az ember miután hazaért és leült a gép elé. A minőség fontosabb, mint a mennyiség. Mialatt az ember csak telefonhoz fér hozzá, lehet csinálni mást. Például angolt tanulni.
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!:)
Eddig az avoid-ot használtam de akkor most ez kicsit gáz, mert úgy jön le, hogy direkt kerülök valakit:D
Köszi még egyszer :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!