Milyen mértékegység ez? Centiméterre átírva mennyi lenne?
Amerikai írásmódról van szó.
láttam, hogy valakinek a magassága: 5'10
meg ilyet is láttam
5-foot-9
ezek hány centimétert jelentenek?
5'10" = 177.5 cm
5' 9" = 175 cm
1 inch (") = 2.5 cm
1 foot (") = 30.48 cm
Feet es inches, ezeket hivjuk "imperial" mertekegysegeknek.
Egyébként legegyszerűbb X láb (foot) = X/3 méter.
Jó, nem pontos, de könnyen kiszámolható fejben, és általáben nincs szükség ennél jobbra.
#4:
A te képleteddel kapásból több mint 10 centiméterrel magasabb értékkel indul emberünk (1.6666666), és akkor ehhez még hozzá sem adtuk a hüvelyk részét.
"általáben nincs szükség ennél jobbra." -> Ez igaz lehet, jelentsen az "általáben" bármit is.
'Általában' viszont azért nem baj, ha nem számoljuk el több mint 10 centivel a másikat. És még úgyis könnyű fejben kiszámolni.
Ez nem az, hogy mire jo, hanem megmaradtak a regi mertekegysegnel.
Angolok is ezt hasznaltak a 70-es evek kozepeig. Evekig tanultak az atvaltast. Egy 93 eves neninek meg mindig van egy konyharuhaja amire a mertekegysegek atvaltasanak a tablazata van. Fogalmad sincs milyen szenzacio volt, a TV, radio tele hirdetesekkel. Elelmiszer uzletekben a suly atvaltasa is nagy bajt kevert. Nagy plakatok hirdettek, magyaraztak a korrekt sulyokat. Szoszerint egy igy volt irva: 2 pound egy kicsivel kevesebb mint 1 kg. Na ezen jot nevettem. Mennyi az a "kicsi"?
Mamar latok amcsi TV-ben is ahol cm-el beszeltek. Egy orvosi musor volt. Meg is utotte a fulemet.
nem tudom mit keres a címkék között Új-Zéland, itt már rég metrikus rendszert használnak.
néha a magasságot és az újszülött súlyát imperial egységben használják élőbeszédben, de az 5'10" (öt láb, tíz hüvelyk) az kb. 178 centi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!