Szerintetek érdemes lenne tanulnom szlovákot (vagy cseh, lengyel)?
A csehek valóban megértik a szlovákot, igaz, hogy manapság már kevésbé, mert már nincsen akkora „forgalom“ a két ország/nép között, mint amekkora Csehszlovákia idején volt.
A szlovákkal valamennyire el lehet boldogulni Lengyelországban is, de eléggé nehezen. A lengyelhez a szlovák nyelvtudást ajánlatos egy kicsit kiegészíteni, de ez nem olyan nagy gond.
Szerintem mindegy, hogy melyiket tanulod meg alapnak, egy kis kiegészítéssel aztán megvan a másik kettő is.
Lehet, hogy le fogtok pontozni, de én úgy gondolom, hasznos mindegyik valamilyen szinten.
Lengyel - Lengyelek amúgy is sokan vannak, jó a magyarokkal a kapcsolatuk...Csak szerintem maga a nyelv nagyon nehéz..És ezt már többen mondták az ismeretségi körömből.
Cseh - Ha megtanulsz csehül, valamilyen szinten már tudsz szlovákul is, mert a két nyelv nagyon hasonló.
Szlovák - Ugyanazt tudom mondani, mint az előzővel. Ha tudsz szlovákul, a csehet is megérted. Ráadásul szomszédos ország...:)
Nyelvet tanulni mindig érdemes :) (ha tetszik a nyelv)
Én is csehet szeretném most elkezdeni, szerintem nagyon szép nyelv :)
Lengyel kollegam azt mondta, hogy a szlovakokkal lengyelul beszel, megertik normalisan egymast. Szlovakiai magyar haverom, aki perfekt szlovak, o viszont azt mondta, hogy annyira nem erti a lengyeleket, viszont a cseheket tokeletesen. Lengyel kollegam meg a cseheket nem erti... :D Nonszensz.
Amugy szlovak nyelvrol annyit, hogy minden magyar szogyokhoz tegyel egy -icska, -bicska, -fricska, -ova, -kova ragot es mar tudod is a nyelvet. :)
Egy oroszul tanulo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!